Η Volkswagen θέλοντας να κάνει πιο εύκολη την ζωή του ιδιοκτήτη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, παρουσίασε ένα ρομπότ που μέσω μιας εφαρμογής smartphone ή μέσω V2X δικτύου στο οποίο συνδέεται το ίδιο το αυτοκίνητο, αναλαμβάνει να φορτίσει αυτόματα την μπαταρία του αυτοκινήτου.

1

Το πλήρως αυτόνομο ρομπότ, κουβάλα μια φορητή συσκευή φόρτισης και μπορεί να ανοίγει μόνο του την θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου, συνδέοντας τη πρίζα της φορητής συσκευής φόρτισης με το αυτοκίνητο.

Η φορητή συσκευή φόρτισης ονομάζεται battery wagon και διαθέτει μια μπαταρία 25 kWh με δυνατότητα φόρτισης 50 kW. Το ρομπότ αναλαμβάνει να τοποθετεί άλλες φορητές συσκευές φόρτισης και στα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βρίσκονται παρκαρισμένα στον ίδιο χώρο, ενώ μόλις η διαδικασία φόρτισης ολοκληρωθεί, απομακρύνει με ασφάλεια την φορητή συσκευή φόρτισης από το αυτοκίνητο.

2

Για την ώρα, η συγκεκριμένη υλοποίηση θεωρείται ως concept, με την γερμανική εταιρία να ισχυρίζεται πως μπορεί να την περάσει στη παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια.

3

Στις σχετικές ειδήσεις η Volkswagen ανακοίνωσε πως παρέδωσε το 250.000στο αμιγώς ηλεκτρικό της μοντέλο. Πρόκειται για ένα e-Golf που παραδόθηκε στην ιδιοκτήτριά του πριν από μερικές ημέρες.

4

Τέλος η Volkswagen έκανε γνωστό πως θέλει μέχρι το 2025 να έχει πουλήσει περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά ID μοντέλα, ενώ μέχρι το 2023 θα έχει πουλήσει 1 εκατομμύριο ID μοντέλα. Τo ID.3 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από το καλοκαίρι του 2020, με το ID.4 να το ακολουθεί μερικούς μήνες.