Σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη αυτοκινητοβιομηχανία, η ταχύτητα και η αποδοτικότητα είναι τα κλειδιά για την επιτυχία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες βιάζουν νέα και ανανεωμένα μοντέλα στην αγορά καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αγοράζουν καινούργια αυτοκίνητα.

Η Fiat Chrysler θα προχωρήσει σε εξορθολογισμό της διαδικασίας έρευνας και ανάπτυξης νέων και ανανεωμένων μοντέλων, προκειμένου να τα βγάζει στην αγορά γρηγορότερα σε σύγκριση με σήμερα. Όπως δήλωσε ο CEO της FCA, Mike Manley, αυτή είναι η απάντηση της FCA σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο.

Η FCA έχει ήδη ανακοινώσει πως μειώνει την πολυπλοκότητα των μοντέλων της, ενώ παράλληλα θα επιταχύνει τις διαδικασίες λήψεων αποφάσεων, επενδύοντας 9 δισ. ευρώ προκειμένου να κυκλοφορήσει στην αγορά 30 ηλεκτρικά, υβριδικά και plug-in υβριδικά μοντέλα των brands της.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης νέων μοντέλων σημαίνει πως πλέον δεν θα απαιτούνται πολλαπλά επίπεδα εγκρίσεων, αφού η τελική απόφαση θα παίρνεται από το χαμηλότερο δυνατό επίπεδο.

Σήμερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν κατά μέσο όρο 40 νέα μοντέλα ετησίως, νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί στα 62 νέα μοντέλα ετησίως έως το 2023.