Στις αρχές της εβδομάδες, η Ferrari ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το συμβόλαιο του Charles Leclerc κατά δύο χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι θα φοράει τα κόκκινα μέχρι -τουλάχιστον- το 2024. Με την επέκταση του συμβολαίου του, ο νεαρός Μονεγάσκος θα δει και τον τραπεζικό του λογαριασμό να μεγαλώνει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ετήσιες απολαβές του Leclerc θα φθάσουν τα 9 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2020 (χωρίς τα bonuses), δηλαδή περισσότερο από τρεις φορές μεγαλύτερες από τον μισθό του για το 2019.

1

Ωστόσο, ο μισθός του Leclerc παραμένει σημαντικά μικρότερος από τον αντίστοιχο του team mate του, Sebastian Vettel, ο οποίος λαμβάνει 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από το 2015. Τέλος, η ιταλική ομάδα έχει δώσει περιθώριο μέχρι και τον πέμπτο αγώνα του πρωταθλήματος του 2020, αυτόν στην Ισπανία, για να αποφασίσει ποιο θα είναι το δίδυμο της ομάδας για το 2021, με τον επικεφαλής της ομάδας, Mattia Binotto, να δηλώνει:

Πρέπει να δούμε την απόδοση του Seb, τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζεται στο νέο μονοθέσιο και τα κίνητρά του για το μέλλον. Δεν είναι θέμα για το αν κάνει λάθη ή όχι, είναι πραγματικά για το πώς βλέπει το μέλλον του και πώς βλέπουμε εμείς την ομάδα μας. Η Ferrari έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των οδηγών. Είμαστε σε προνομιακή κατάσταση. Στις αρχές Μαΐου, κοντά στον αγώνα στην Ισπανία, θέλουμε να μάθουμε προς τα που θα κατευθυνθούμε για το πρωτάθλημα του 2021.