Η Fiat Chrysler Automobiles συμφώνησε με την Tupy SA προκειμένου να πουλήσει το τμήμα της θυγατρικής της Teksid SpA που δραστηριοποιείται στη κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων από χυτοσίδηρο.

Η Tupy θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο του χυτοσίδηρου, κατασκευάζοντας εξαρτήματα χυτοσίδηρου υψηλής ακρίβειας για διάφορες εφαρμογές σε προϊόντα υποστήριξης διάφορων βιομηχανιών.

Η πώληση περιλαμβάνει τα εργοστάσια χυτοσίδηρου της Teksid σε Βραζιλία, Μεξικό, Πολωνία και Πορτογαλία, αλλά και τα συμφέροντα της Teksid σε μια κινεζική κοινοπραξία.

H FCA ξεκαθαρίζει πως η επιχείρηση αλουμινίου της Teksid δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή, με αυτή να παραμένει στρατηγικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου της.

Η συμφωνία πώλησης ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ και η πώληση θα ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Ο Scott Garberding, Global Chief Manufacturing Officer της FCA δήλωσε:

Η Tupy υπήρξε ανέκαθεν στρατηγικός προμηθευτής στη βιομηχανία δομικών κατασκευών χυτοσίδηρου. Από κοινού, η Teksid και η Tupy θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες προς υποστήριξη της συνεχούς επιτυχίας των προϊόντων μας. Η προτεινόμενη συναλλαγή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της FCA.