Η FCA πούλησε τμήμα της θυγατρικής της Teksid

Σχετικά άρθρα

Η Fiat Chrysler Automobiles συμφώνησε με την Tupy SA προκειμένου να πουλήσει το τμήμα της θυγατρικής της Teksid SpA που δραστηριοποιείται στη κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων από χυτοσίδηρο.

Η Tupy θεωρείται μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον κλάδο του χυτοσίδηρου, κατασκευάζοντας εξαρτήματα χυτοσίδηρου υψηλής ακρίβειας για διάφορες εφαρμογές σε προϊόντα υποστήριξης διάφορων βιομηχανιών.

Η πώληση περιλαμβάνει τα εργοστάσια χυτοσίδηρου της Teksid σε Βραζιλία, Μεξικό, Πολωνία και Πορτογαλία, αλλά και τα συμφέροντα της Teksid σε μια κινεζική κοινοπραξία.

H FCA ξεκαθαρίζει πως η επιχείρηση αλουμινίου της Teksid δεν περιλαμβάνεται στη συναλλαγή, με αυτή να παραμένει στρατηγικό στοιχείο του χαρτοφυλακίου της.

Η συμφωνία πώλησης ανέρχεται στα 210 εκατ. ευρώ και η πώληση θα ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Ο Scott Garberding, Global Chief Manufacturing Officer της FCA δήλωσε:

Η Tupy υπήρξε ανέκαθεν στρατηγικός προμηθευτής στη βιομηχανία δομικών κατασκευών χυτοσίδηρου. Από κοινού, η Teksid και η Tupy θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες προς υποστήριξη της συνεχούς επιτυχίας των προϊόντων μας. Η προτεινόμενη συναλλαγή αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της FCA.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...