Ο Jacques Bernard “Jacky” Ickx είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς αγωνιστικών αυτοκινήτων όλων των εποχών, έχοντας στο πλούσιο βιογραφικό του έξι νίκες στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, ενώ έχει συμμετέχει σε αρκετά Rally Paris-Dakar. Μάλιστα συμμετείχε και στη Formula 1, οδηγώντας μονοθέσια της Brabham, της Ferrari και της Lotus, κατακτώντας 8 νίκες, 25 βάθρα, 13 pole positions και 14 ταχύτερους γύρους.

Γεννημένος στις Βρυξέλλες την 1η Ιανουαρίου του 1945 πήρε την πρώτη του νίκη στο Le Mans το 1969 οδηγώντας ένα Ford GT 40, με την επόμενη νίκη να έρχεται το 1975 οδηγώντας ένα Mirage GR8 Cosworth. Το 1976, το 1977, το 1981 και το 1982, ο Ickx πήρε την καρό σημαία οδηγώντας αγωνιστικά της Porsche γι’αυτό και η γερμανική εταιρία παρουσίασε μια επετειακή έκδοση της 911 για τα 75τα γενέθλιά του.

Η Porsche 911 Carrera 4S Belgian Legend Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 75 μονάδες, όλες διαθέσιμες αποκλειστικά στην αγορά του Βελγίου. Είναι βαμμένη στο “X Blue” χρώμα, διαθέτει ειδικό σήμα στη μεσαία κολόνα του οδηγού και φορά ζάντες 20″/21″ που είναι και αυτές βαμμένες στο “X Blue” χρώμα, έχοντας λευκές λεπτομέρειες, όπως είχε και το κράνος του Ickx.

Στο εσωτερικό υπάρχουν φωτιζόμενα carbon μαρσπιέ, 911 λογότυπα στα προσκέφαλα, με την υπογραφή του Ickx να βρίσκεται τυπωμένη στην δερμάτινη επιφάνεια του υποβραχιονίου. Η υπογραφή βρίσκεται επίσης τόσο στο κλειδί, όσο και στην δερμάτινη θήκη του. Το κλειδί μάλιστα είναι βαμμένο στο “X Blue” χρώμα που συναντάμε στο εξωτερικό σώμα και στις ζάντες του αυτοκινήτου.