Iδιοκτήτης BMW i3 φοράει τα εργοστασιακά τακάκια και δίσκους, μετά από 277.000 χλμ.

Σχετικά άρθρα

To φθινόπωρο του 2013 ξεκίνησε η εμπορική πορεία του BMW i3 και ένα από τα χαρακτηριστικά που παρουσίασε η γερμανική εταιρία με το συγκεκριμένο μοντέλο είναι η λειτουργία και ο όρος “one-pedal driving”. Όπως γνωρίζεις, όταν αφήνεις το πόδι σου από το πεντάλ του γκαζιού ενεργοποιείται το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας, το οποίο μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε ηλεκτρική, φορτίζοντας με και αυτόν τον τρόπο τις μπαταρίες.

Η οδήγηση με ένα πεντάλ συνδυάζει τη συμβατική επιτάχυνση, χρησιμοποιώντας το δεξί πεντάλ, με πολύ μεγαλύτερη επιβράδυνση απ ‘ότι σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι όταν αφήνεις το δεξί πεντάλ, το αυτοκίνητο επιβραδύνεται πιο γρήγορα από ό,τι ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, με σωστή και προνοητική οδήγησης μπορείς να κινηθείς αποκλειστικά με μόνο το πεντάλ του “γκαζιού”.

Ο Helmut Neumann είναι κάτοχος ενός BMW i3 από τις αρχές του 2014 και το οδόμετρο του ηλεκτρικού του αυτοκινήτου γράφει 277.000 χλμ. Το αξιοσημείωτο είναι ότι το αυτοκίνητο του φέρει τα αυθεντικά τακάκια φρένων και τους δίσκους που τοποθέτησε η γερμανική εταιρία, όταν βγήκε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο. Ακόμα, ο Neumann αναφέρει ότι η μέση κατανάλωση ενέργειας του είναι 13 kWh/100 χλμ., κάτι που στην Γερμανία μεταφράζεται με €3,9 ανά 100 χλμ.

Το αυτοκίνητό του δεν διαθέτει, όμως, την αρχική μπαταρία, καθώς ο Neumann συμμετείχε στο πρόγραμμα αναβάθμισης της, και αντικατέστησε την πρώτη μπαταρία 22,6 kWh (60 Ah) που έφερε το i3 όταν το αγόρασε, με αυτή που τοποθέτησε η εταιρία το 2017, την μεγαλύτερης ενεργειακής περιεκτικότητας 33 kWh, και υψηλής τάσης 94 Ah.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το i3 το 2013, φορούσε μια μπαταρία 22,6 kWh και 60 Ah, χαρίζοντας του μια αυτονομία περίπου στα 150 με 160 χλμ. Το 2016, η BMW τοποθέτησε στο μοντέλο μια μπαταρία 33 kWh και 94 Ah, με την αυτονομία να αυξάνεται στα 210 με 220 χλμ., ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 η BMW τοποθέτησε νέα -μεγαλύτερη- μπαταρία, χωρητικότητας 42,2 kW και 120 Ah. Με αυτή, η ηλεκτρική αυτονομία είναι περίπου 280 με 310 χλμ., με τη BMW να θεωρεί ότι είναι αρκετά καλή για αυτοκίνητο πόλης.

Διάβασε ακόμα

Το BMW i3 θα παράγεται μέχρι το 2024, θα αποκτήσει αναβαθμισμένη μπαταρία

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...