Επενδυτές μήνυσαν την Daimler και ζητούν 900 εκατ. ευρώ λόγω των παράνομων λογισμικών

Σχετικά άρθρα

Περισσότεροι από 200 θεσμικοί επενδυτές μήνυσαν την Daimler, ζητώντας αποζημίωση ύψους 900 εκατ. ευρώ, ισχυριζόμενοι ότι η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, του απέκρυψε την χρήση παράνομων λογισμικών, με το οποίο εξαπατούσε τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της.

Η αγωγή κατατέθηκε σε περιφερειακό δικαστήριο της Στουτγάρδης, με τους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, επενδυτικών εταιρειών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών ταμείων από την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία, να υποστηρίζουν πως η Daimler δεν κατάφερε να τους ενημερώσει για τους κινδύνους αλλά και για τα κόστη από τη χρήση των παράνομων λογισμικών, κάτι που ισοδυναμεί με παραβίαση του νόμου για τις κεφαλαιαγορές, σύμφωνα με τη νομική εταιρεία που τους εκπροσωπεί.

Διάβασε ακόμη

Ύποπτο λογισμικό σε πετρελαιοκίνητες Mercedes A-Class και B-Class

Όπως δήλωσε ο Andreas Tilp, ο δικηγόρος των επενδυτών:

Αυτό σημαίνει ότι οι ενάγοντες αγόρασαν μετοχές της Daimler σε υπερβολικά υψηλή τιμή και πιστεύουμε ότι η Daimler είναι υπεύθυνη έναντι αυτών για την καταβολή αποζημίωσης.

Η Daimler απάντησε από την πλευρά της ότι δεν είχε ακόμη ενημερωθεί επισήμως για την αγωγή, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι η αγωγή δεν έχει αξία.

Θα αμυνθούμε εναντίων των κατηγοριών με όλα τα νομικά μέσα,

δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Διάβασε επίσης

Πρόστιμο 870 εκατ. ευρώ στην Daimler λόγω παράνομων λογισμικών

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...