Πρόστιμο 870 εκατ. ευρώ στην Daimler λόγω παράνομων λογισμικών

Σχετικά άρθρα

Με σημερινή της ανακοίνωση η εισαγγελία της Στουτγάρδης, έκανε γνωστό πως η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 870 εκατ. ευρώ, μικρότερο κατά 130 εκατ. ευρώ από αυτό που αναμενόταν, επειδή έθεσε σε κυκλοφορία στην αγορά από το 2008 οχήματα που δεν πληρούσαν τα νόμιμα πρότυπα για τις εκπομπές ρύπων, αφού εξοπλιζόταν με παράνομα λογισμικά που χειραγωγούσαν τις εκπομπές ρύπων των diesel μοντέλων της.

Η Daimler ανακοίνωσε πως δεν θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης, συμπληρώνοντας πως το πρόστιμο δεν αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου. Οι εισαγγελείς, που ξεκίνησαν ποινική δίωξη κατά της εταιρίας από τις αρχές του 2019, διαπίστωσαν ότι η μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, πούλησε περίπου 684.000 οχήματα που δεν συμμορφώνονταν με τους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων.

Επιπλέον, η Daimler είναι αντιμέτωπη με ελέγχους και από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, καθώς η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) της χώρας ζήτησε από τη Mercedes-Benz να δώσει εξηγήσεις για τα επίπεδα εκπομπών σε ορισμένα από τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2017, όταν οι Γερμανοί εισαγγελείς ξεκίνησαν να ερευνούν 280.000 E-Class και C-Class, τα οποία όπως αποδείχτηκε διάθεταν παράνομο λογισμικό που αποσκοπούσε στην χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων κατά την διαδικασία της επίσημης μέτρησης τους.

Μέχρι σήμερα η Daimler έχει ανακαλέσει περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια μοντέλα της Mercedes-Benz, λόγω παράνομων λογισμικών, ενώ η Ε.Ε την κατηγορεί μαζί με την BMW και το VW Group για σύσταση καρτέλ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr