Η Mercedes-Benz στην CES παρουσίασε το Vision AVTR Concept, ένα πρωτότυπο που αντλεί έμπνευση από την ταινία Avatar. Τα αρχικά AVTR προέρχονται από τις λέξεις “Advanced Vehicle Transformation”, με την εταιρία να δηλώνει πως το πρωτότυπο “λειτουργεί ως ένα ζωντανός οργανισμός που συνδέεται με τους χρήστες του και τους επιτρέπει να αισθάνονται τον κόσμο γύρω τους“.

Όταν ο οδηγός τοποθετήσει στο χέρι του στην κεντρική κονσόλα, το σύστημα διαβάζει τους καρδιακούς του παλμούς, με τα καθίσματα, το ταμπλό και το δάπεδο να είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Το πρωτότυπο δεν διαθέτει τιμόνι, κάτι που σημαίνει πως είναι πλήρως αυτόνομο, με το όχημα να διαθέτει ενεργή αεροδυναμική, με 33 πτερύγια να βρίσκονται στο πίσω μέρος και να κινούνται σε συγχρονισμό.

Κίνηση παίρνει από ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 350 kW (476 ίππων) που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 110 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Το πρωτότυπο μάλιστα μπορεί να κινηθεί και στο πλάι, με κλίση έως 30 μοίρες, μια κίνηση που η γερμανική εταιρία την ονομάζει “κίνηση καβουριών” και αυξάνει την ευελιξία του.