Ο Elon Musk εγκαινίασε χορεύοντας το κινεζικό εργοστάσιο της Tesla

Σχετικά άρθρα

O Elon Musk βρέθηκε σήμερα το πρωί στη Σαγκάη προκειμένου να εγκαινιάσει και επίσημο το νέο εργοστάσιο της Tesla και κατά την διάρκεια της παρουσίασης, μας έδειξε και τις χορευτικές του ικανότητες.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Tesla παρέδωσε δέκα Model 3 στους ιδιοκτήτες τους, με τον Musk να ανακοινώνει και το Model Y για την κινεζική αγορά, λέγοντας ότι η ζήτηση γι’αυτό θα ξεπεράσει πιθανώς το σύνολο των άλλων μοντέλων της Tesla.

Παράλληλα ο Musk αποκάλυψε πως επιθυμία της Tesla είναι η δημιουργία ενός κέντρου σχεδιασμού και τεχνολογίας στην Κίνα, ώστε η Tesla να μπορεί τελικά να αναπτύξει από την αρχή ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο στην Κίνα.

Το κινεζικό εργοστάσιο της Tesla, το οποίο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 357 ημέρες, καθώς πέρασε με διαδικασίες fast track από τα στάδια των εγκρίσεων και της κατασκευής, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σχεδίων της Musk για να καταστήσει την Tesla μια πραγματικά παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο του 2019 ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει και ένα εργοστάσιο στη Γερμανία, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ευρωπαϊκή ζήτηση για ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το εργοστάσιο της Κίνας κατασκευάζει ήδη πάνω από 1.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα και σκοπεύει να διπλασιάσει το ποσοστό αυτό κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει την παραγωγή σε 150.000 Model 3 και 100.000 Model Y ετησίως, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του εργοστασίου και να την ανεβάσει περαιτέρω σε 500.000 ετησίως μετά την επόμενη φάση, αν και δεν έχει γίνει σαφές πότε ακριβώς τοποθετεί η Tesla την προθεσμία για αυτούς τους στόχους. H παραγωγή του Model Y αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το καλοκαίρι του 2020.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα