Εκατοντάδες αυτοκίνητα κάηκαν σε πάρκινγκ αεροδρομίου της Νορβηγίας

Σχετικά άρθρα

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης προκλήθηκε φωτιά στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου Stavanger, στα δυτικά της Νορβηγίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς τουλάχιστον 300 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές υπολογίζονται σε 500.000.000 NOK (€50.000.000).

https://youtu.be/jGA-oMGEwOo

Η φωτιά ξεκίνησε στις 15:30 (τοπική ώρα), με την αστυνομία του αεροδρομίου να αναφέρει ότι αρχικά εντόπισε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να έχει πάρει φωτιά στο ισόγειο του πάρκινγκ. Αντιθέτως, τοπικό μέσο αναφέρει με πάσα βεβαιότητα ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα πετρελαιοκίνητο Opel Zafira του 2005.

Παρότι υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης στις εγκαταστάσεις, η φωτιά εξαπλώθηκε ταχύτατα, με την πυροσβεστική να την θέτει υπό μερικό έλεγχο στις 21:30. Το ευτυχές είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε, παρότι χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα περίχωρα τουλάχιστον 1.700 άτομα.

Η εταιρία διαχείρισης του χώρου στάθμευσης, Avinor, διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τα αίτια της φωτιάς, αλλά ανέφερε ότι δεν υπάρχει ακόμα ακριβής αριθμός για το πόσα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές και καταστράφηκαν. Η χωρητικότητα του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης ανέρχεται σε 3.000 αυτοκίνητα και λέγεται ότι εκεί την στιγμή ήταν σχεδόν γεμάτο, με την φωτιά να προκαλεί δομικές ζημιές στις εγκαταστάσεις και το κτήριο να καταρρέει μερικώς.

Όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη Stavanger, ακυρώθηκαν μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, με τις έρευνες για τα αίτια και τον ακριβή αριθμό των κατεστραμμένων οχημάτων να συνεχίζεται.

ΠηγήDagbladet.no

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...