Ιστορικό χαμηλών 23 ετών για τα γερμανικά εργοστάσια παραγωγής αυτοκίνητων

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, η παραγωγή αυτοκινήτων στη Γερμανία παρουσίασε πτώση. Κατά το 2019, η Volkswagen, η BMW και η Daimler κατασκεύασαν 4,66 εκατ. αυτοκίνητα στα γερμανικά εργοστάσιά τους, τα λιγότερα από το 1996, με την ένωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, VDA, να δηλώνει πως η πτώση προήλθε λόγω της μείωσης κατά 9% των διεθνών αγορών.

Η VDA προβλέπει πως το 2020 οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων θα υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο και από τα 80,1 καινούργια αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το 2019, φέτος θα πουληθούν 78,9 εκατ. νέα αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

Στις σχετικές ειδήσεις, οι εξαγωγές αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο Μεξικό μειώθηκαν κατά 3,4% το 2019, σε 3.333.586 αυτοκίνητα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι εξαγωγές νέων αυτοκινήτων “made in Mexico” είδαν πτώση τα τελευταία 10 χρόνια, με την συνολική παραγωγή αυτοκινήτων στο Μεξικό να υποχώρησε κατά 4,1% σε 3.750.841 μονάδες.

Το Μεξικό εξάγει το μεγαλύτερο μέρος των αυτοκινήτων που παράγει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η βιομηχανική δραστηριότητα επιβραδύνεται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...