Στις 28 του μηνός η Seat θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Leon και σήμερα η ισπανική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, η οποία μας δείχνει τον σχεδιασμό του πίσω μέρους.

Εκεί συναντάμε LED φωτιστικά σώματα, το λογότυπο Leon με νέα γραμματοσειρά και σύμφωνα με τον Alejandro Mesonero- Romanos, Director of Design της Seat:

Το νέο Leon σχεδιάστηκε με θάρρος και απλότητα και κατασκευάστηκε με δύναμη και αποφασιστικότητα. Απλότητα γιατί στη Seat πιστεύουμε πως τα περισσότερα πράγματα μπορούν να ειπωθούν σε λίγες μόνο γραμμές. Αποφασιστικότητα και δύναμη επειδή αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τα μοντέλα μας αναγνωρίσιμα, που γοητεύοντας με την πρώτη ματιά.

Η τέταρτη γενιά του Leon θα διαθέτει full LED μπροστινά φωτιστικά σώματα, που εξασφαλίζουν υψηλή φωτεινότητα και καθαρότητα ακόμα και τους πιο σκοτεινούς δρόμους.

Στο εσωτερικό υπάρχει περιμετρικός LED φωτισμός, που διαχέεται στο ταμπλό και στις πόρτες. Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και μικρός επιλογέας ταχυτήτων για το αυτόματο κιβώτιο, σαν και αυτόν των νέων Volkswgen Golf και Skoda Octavia.

Το νέο Leon βασίζεται στη βελτιωμένη έκδοση της MQB πλατφόρμας και σχεδιαστικά θα είναι αρκετά διαφορετικό, καθώς υιοθετήσει τη νέα οικογενειακή ταυτότητα που είδαμε στο Tarraco.

Το ισπανικό hatchback θα διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, ενώ θα προσφέρεται με τους ίδιους κινητήρες βενζίνης (TSI), πετρελαίου (TDI), φυσικού αερίου, ήπιων υβριδικών και plug-in υβριδικών, που συναντάμε στα νέα Volkswagen Golf και Skoda Octavia.

Το μήκος του μοντέλου θα φτάνει τα 4,3 μέτρα, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να υποστηρίζει εκτός από Android Auto και Apple CarPlay και το Amazon Alexa, ενώ το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναβαθμιστεί και μέσω Over-The-Air (OTA).

Το Leon Cupra θα φορά Brembo φρένα, διπλές απολήξεις εξατμίσεων, θα είναι ένα από τα επτά μοντέλα της Cupra και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα είναι plug-in υβριδικό. Ο 2,0-λιτρος plug-in υβριδικός κινητήρας, είναι ο ίδιος κινητήρας που συναντάμε και στο Formentor και αποδίδει 245 άλογα. Θα προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.