Η μετοχή της Tesla ακολουθεί μια ξέφρενη ανοδική πορεία από τον περασμένο Οκτώβριο και πλέον διαπραγματεύεται στα 537,92 δολάρια, κάτι που έχει κάνει την κεφαλαιοποίηση της Tesla να φτάσει τα 96,96 δισ. δολάρια, μόλις 3 δισ. δολάρια μακριά από τον πρώτο στόχο των 100 δισ. δολαρίων που έχει θέσει ο Elon Musk.

Πλέον η χρηματιστηριακή αξία της Tesla είναι μεγαλύτερη από αυτή της GM (50,22 δισ. δολάρια) της Ford (23,2 δισ. δολάρια) και της FCA (19,34 δισ. δολάρια) μαζί.

Κύρια αίτια της αύξησης της μετοχής της Tesla είναι το γεγονός πως οι πωλήσεις της το 2019 ξεπέρασαν τους στόχους, ότι ξεκίνησε η παραγωγή του εργοστασίου της στη Κίνα, αλλά και η γενική σταθερότητα που δείχνει τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με την συμφωνία για το μισθολογικό πακέτο του Musk, η πρώτη δόση της πληρωμής του Musk αξίας 346 εκατ. δολαρίων θα δοθεί μόλις η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας φτάσει τα 100 δισ. δολάρια και διατηρηθεί εκεί για μέσο όρο για έναν μήνα.

Ο Musk διαθέτει σήμερα περίπου 34 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, που αντιστοιχούν στο 19% της εταιρείας. Το πακέτο αποζημιώσεων του θα του φέρει επιπλέον 20,3 εκατομμύρια μετοχές, αν η αξία της Tesla ξεπεράσει τα 650 δισ. δολάρια.