Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τους diesel κινητήρες της Mitsubishi για παράνομο λογισμικό

Σχετικά άρθρα

Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε σήμερα πως προχώρησε σε έρευνες σε 10 εγκαταστάσεις σε Φρανκφούρτη, Αννόβερο και Ρέγκενσμπουργκ, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τους diesel κινητήρες των αυτοκινήτων της Mitsubishi, επειδή υπάρχουν υποψίες ότι οι κινητήρες αυτοί είναι εφοδιασμένοι με παράνομο λογισμικό που κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μέτρησης των εκπομπών ρύπων τους, εμφανίζει τα αυτοκίνητα να ρυπαίνουν λιγότερο απ’ ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, όταν κυκλοφορούν στον δρόμο.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν τους Euro 5 και Euro 6 1,6-λίτρων και 2,2-λίτρων τετρακύλινδρους diesel κινητήρες της Mitsubishi, ενώ στο στόχαστρο της εισαγγελίας βρίσκεται εκτός από την Mitsubishi, δύο διεθνείς όμιλοι κατασκευής εξαρτημάτων, καθώς και μια εμπορική εταιρεία. Ο όμιλος Continental, η δεύτερη σε μέγεθος κατασκευαστική εταιρεία εξαρτημάτων και ελαστικών παγκοσμίως, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τρεις εγκαταστάσεις της ερευνήθηκαν. Εκπρόσωπός της εταιρείας υποστηρίζει ότι “αναφέρεται ως μάρτυρας στην έρευνα” και ότι “συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές”.

Οι έρευνες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της διερεύνησης του Dieselgate που αποκαλύφθηκε το 2015, όταν η Volkswagen ομολόγησε ότι είχε εξοπλίσει 11 εκατομμύρια αυτοκίνητά της με παράνομο λογισμικό που χειραγωγούσε τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μέτρησης.

Το 2016, η Mitsubishi παραδέχτηκε ότι εξωράιζε σκοπίμως το επίπεδο κατανάλωσης καυσίμων σε πολλά από τα μοντέλα της που πουλήθηκαν στην ιαπωνική αγορά. Ο όμιλος όμως δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με την ενδεχόμενη παραποίηση της εκπομπής οξειδίου του αζώτου (NOx).

Το σκάνδαλο έχει στοιχίσει στη Volkswagen περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε ανακλήσεις οχημάτων και σε δικαστικά έξοδα. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τον “φιλικό διακανονισμό” της δικαστικής διαμάχης της με εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτης μοντέλων της στη Γερμανία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...