Στις 24 Ιουνίου, η Alfa Romeo θα οργανώσει στο Μιλάνο ένα μεγαλοπρεπέστατο πάρτι για να γιορτάσει τα 110 χρόνια της ένδοξης ιστορίας της. Σύμφωνα με πληροφορίες από την γείτονα χώρα, η ιταλική εταιρία θέλει να εκμεταλλευτεί την δημοσιότητα που θα τραβήξει η συγκεκριμένη εκδήλωση, γι’αυτό όσοι βρεθούν στην πρωτεύουσα της μόδας θα έχουν την τύχη να δουν τα αποκαλυπτήρια ενός νέου μοντέλο της ιταλικής εταιρίας.

Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά αυτό λέγεται ότι θα είναι είτε ένα crossover, είτε μια coupe δημιουργία. Οι φήμες είναι αρκετές, με την Alfa Romeo να μας έχει συνηθίσει στις αναθεωρήσεις των πλάνων της, και πριν σχεδόν μήνες είχε ανακοινώσει ότι η 8C και η GTV που είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο του 2018, δεν θα περάσουν στη παραγωγή, ενώ έβγαλε από τα πλάνα της και τη νέα γενιά της Giulietta.

Αυτό σημαίνει ότι κατά τον εορτασμό των 110 χρόνων της, είτε δεν θα δούμε κάποιο νέο μοντέλο, είτε αν γίνει αυτό θα είναι πιθανότατα η έκδοση παραγωγής της Tonale, καθώς αυτό είναι που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η εταιρία. Με αυτή η Alfa Romeo θα αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της, αν και αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα είναι ότι η Tonale θα κάνει το ντεμπούτο της στην Γενεύη, τον Μάρτιο. Μπορεί φυσικά και να μας εκπλήξει με κάτι πραγματικά νέο, όπως ένα SUV βασισμένο σε πλατφόρμα της PSA, αλλά προσωπικά δίνω λίγες πιθανότητες.

Δημοσιεύματα που ήθελαν το μοντέλο να είναι η Giulia GTA με 620 άλογα, διαψεύσθηκαν από την Alfa Romeo, με εκπρόσωπό της να δηλώνει πως δεν ετοιμάζουν καμία δυνατότερη έκδοση της Giulia. με την Quadrifoglio να παραμένει στη κορυφή της γκάμας.