Η παραγωγή της νέας DeLorean DMC-12 θα ξεκινήσει το 2021

Σχετικά άρθρα

Τον Ιανουάριο του 2016, έγινε γνωστό ότι η DeLorean Motor Company θα βγάλει ξανά στην παραγωγή του DMC-12 σε ένα εργοστάσιο στο Humble του Τέξας, με σκοπό αυτό να κυκλοφορήσει το 2017. Η αμερικάνικη εταιρία, όμως, συνάντησε γραφειοκρατικές δυσκολίες με την αμερικάνικη νομοθεσία. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, η νομοθεσία επέτρεψε το 2014 σε εταιρίες κατασκευής replicas αυτοκινήτων 25 ετών ή παλαιότερων με μικρά νούμερα παραγωγής να μην υπόκεινται στα ίδια standards με κατασκευαστές μαζικής παραγωγής. Φυσικά, εταιρίες όπως η DeLorean θα εγγραφούν στην NHTSA και την EPA αλλά έχουν πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιούν κινητήρα διαφορετικού κατασκευαστή.

Το πρόβλημα, όμως, που συνάντησε η εταιρία τα τελευταία σχεδόν 4 χρόνια ήταν ότι τα κυβερνητικά όργανα έπρεπε να μετατρέψουν μια πράξη σε επιβλητικό διοικητικό δίκαιο, κάτι που μια αγωγή της ένωσης ειδικών κατασκευαστών εξοπλισμού (Specialty Equipment Manufacturers Association, SEMA) και του lobbying της βιομηχανίας είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί φέτος.

Αν γίνει αυτό, ο αντιπρόεδρος της DMC, James Espey, δήλωσε ότι η παραγωγή του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει το 2021, με ρυθμό ένα ή δύο μονάδες ανά εβδομάδα. Στην περίπτωση της DeLorean Motor Company, ο όρος “replica” δεν είναι ακριβής αφού η εταιρία αγόρασε το stock της αρχικής DeLorean το 1997 και ανακοινώνει ότι έχει αρκετά εξαρτήματα για να κατασκευάσει περίπου 300 οχήματα, χωρίς αυτά να θεωρούνται ρέπλικες.

Το “νέο” αυτοκίνητο αναμένεται να παράγει περίπου 350 άλογα, σχεδόν τα τριπλάσια από τα 130 που παρήγαγε ο V8 2,85 λίτρων του αυθεντικού αυτοκινήτου. Για την ώρα δεν αποκαλυφθεί η ταυτότητα του κινητήρα, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως θα συνεργάζεται με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που θα προέρχεται από την DMC-12 του παρελθόντος, το οποίο θα αναβαθμιστεί για να αντέχει την επιπλέον ιπποδύναμη.

Πέραν του κινητήρα, τα ηλεκτρονικά θα εκσυγχρονιστούν, οι τροχοί θα είναι 17″ ή 18″, και τα φρένα μεγαλύτερα, ενώ τα αμορτισέρ θα προέρχονται από έναν “διάσημο προμηθευτή από τη Γερμανία”. Ακόμα θα φέρει νέο ηλεκτρικό σύστημα, ενώ αλλαγές θα δεχτεί και το πλαίσιο, μιας και θα φορά NOS chassis με προστασία από τη σκουριά. Η τιμή της νέας DMC-12 θα κυμαίνεται μεταξύ 85.000 και 100.000 δολαρίων, ενώ όποιος κάτοχος θα πάει την παλιά του DMC-12 για “αναβάθμιση”, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 45.000 με 55.000 δολαρίων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...