Ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας sport αυτοκινήτων τράκαρε τη 458 Spider του με μια 718 Cayman GTS

Σχετικά άρθρα

Τον Μάιο του 2018, οι ιδιοκτήτες μιας Ferrari 458 Spider και μιας Porsche 718 Cayman GTS έκαναν κόντρες σε δημόσιο δρόμο του Sheffield της Αγγλίας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να τρακάρουν μεταξύ τους σε μια κυκλική πλατεία. Οδηγός του γερμανικού sportscar ήταν ο 27χρονος Henry James Hibbs, ενώ ο οδηγός του ιταλικού supercar ο 32χρονος Carl Hartley.

Ο τελευταίος είναι ο γιος του αντιπροσώπου πολυτελών αυτοκινήτων Tom Hartley, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του έχουν ανοίξει μια νέα αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων, την Tom Hartley Jnr., που έχει την έδρα της στον δρόμο Moira Road, στην πόλη Overseal και είναι γνωστός για την πώληση σπορ αυτοκινήτων σε εκατομμυριούχους και διασημότητες.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση, ο Carl έφυγε από τον τόπο του ατυχήματος, αλλά εμφανίστηκε μόνος του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, δηλώνοντας ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ένα πρόβλημα στα φρένα της Ferrari του. Οι αρχές, όμως, δεν κατάφεραν να βρουν στοιχεία για ελαττωματικό σύστημα πέδησης, ενώ κατά την έρευνα του ατυχήματος φάνηκε ότι ο αερόσακος της Ferrari άνοιξε όταν το αυτοκίνητο είχε ταχύτητα 109 χλμ/ώρα, με το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου να ήταν τα 50 χλμ/ώρα.

Η έναρξη της δίκης των δύο οδηγών έγινε το Νοέμβριο του 2019, με τον Hartley να παραδέχεται την ενοχή του, και την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο τον καταδίκασε σε εννέα μήνες φυλάκισης, με αναστολή για δύο χρόνια, και διέταξε να ολοκληρώσει 200 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας. Ακόμα, το δικαστήριο του αφαίρεσε το δίπλωμα οδήγησης για δύο χρόνια, ενώ του κατέβαλλε πρόστιμο 1.400 λιρών. Τέλος, θα χρειαστεί να κάνει εκτεταμένα μαθήματα οδήγησης, προτού του επιτραπεί να επιστρέψει στους δρόμους.

Από την άλλη, ο Hibbs κατέθεσε ότι δεν ήταν ένοχος για επικίνδυνη οδήγηση, αλλά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο. Καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκισης, (επίσης με αναστολή για 24 μήνες), και διέταξε να ολοκληρώσει 220 ώρες μη αμειβόμενης εργασίας. Ακόμα, το δικαστήριο του αφαίρεσε το δίπλωμα οδήγησης για δύο χρόνια, ενώ του επέβαλε πρόστιμο 4.070 λιρών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr