Η FCA παρουσιάζει το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 5 που θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα των Chrysler, Dodge, Jeep, Ram, Maserati, Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth.

Το Uconnect 5 βασίζεται στο Androrid και έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στην εμπειρία χρήστη (UX), μιας και είναι πέντε φορές ταχύτερο από τη προηγούμενη γενιά, έχει καλύτερο σχεδιασμό και περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης. Φέρει το 50K MIP chip, 6GB RAM και 64 GM εσωτερικής μνήμης.

Το σύστημα μπορεί να αποθηκεύσει έως και πέντε προφίλ χρηστών, υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, φέρει την λειτουργία Home-to-Car του Amazon Alexa, ενώ επιτρέπει έως και δύο συσκευές Bluetooth να είναι συνδεδεμένες με αυτό. Η φωνητική αναγνώριση έχει βελτιωθεί, ενώ βελτιωμένο είναι το μενού του συστήματος πλοήγησης, του ραδιοφώνου και του κλιματισμού.

Το σύστημα πλοήγησης φέρει τις συνδεδεμένες υπηρεσίες EV της TomTom, που μπορούν να λειτουργήσουν και εκτός σύνδεσης με το διαδίκτυο, προβάλλοντας ακόμη και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων.

Το Uconnect 5 υποστηρίζει Firmware Over-the-Air αναβαθμίσεις μέσω 4G LTE, ενώ υποστηρίζει και 5G. Το Wi-Fi hot-spot μπορεί να δεχτεί έως και 8 ταυτόχρονες συνδέσεις, με την οθόνη του συστήματος να έχει διαγώνιο έως και 12,3″ και να υποστηρίζει έως 15 εκατ. pixels σε Ultra HD.