Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία της Φρανκφούρτης προχώρησε σε έρευνες σε 10 εγκαταστάσεις σε Φρανκφούρτη, Αννόβερο και Ρέγκενσμπουργκ, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τους diesel κινητήρες των αυτοκινήτων της Mitsubishi, επειδή είχε υποψίες πως οι κινητήρες αυτοί είναι εφοδιασμένοι με παράνομο λογισμικό που κατά την διάρκεια των επίσημων δοκιμών μέτρησης των εκπομπών ρύπων τους, εμφανίζει τα αυτοκίνητα να ρυπαίνουν λιγότερο απ’ ό,τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, όταν κυκλοφορούν στον δρόμο.

Η Mitsubishi απορρίπτει τους ισχυρισμούς των γερμανικών αρχών πως οι Euro 5b και Euro 6b 1,6-λίτρων και 2,2-λίτρων τετρακύλινδροι diesel κινητήρες της φέρουν λογισμικό που χειραγωγούν τις εκπομπές ρύπων κατά την διάρκεια των δοκιμών μέτρησης. Εκπρόσωπος της δήλωσε:

Δεν βρήκαμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι υπήρξε κάποια απάτη, όπως υποπτευόταν η εισαγγελική αρχή της Φρανκφούρτης.

Η ιαπωνική εταιρία λέει πως οι κινητήρες 1.600 κ.εκ που ερευνώνται είναι δημιουργίας και παραγωγής της PSA Peugeot Citroen, κάτι που επιβεβαιώνει ο γαλλικός όμιλος, ο οποίος συμπληρώνει πως “είναι οι κινητήρες συμμορφώνονται πλήρως με τις εγκρίσεις τύπου κάθε αγοράς που πωλούνται”.

Η Mitsubishi πρόσθεσε πως θα συνεχίσει την δική της εσωτερική έρευνα επί του θέματος, ενώ συνεργάζεται πλήρως με τις γερμανικές αρχές.