Η Dongfeng Nissan, δηλαδή η κοινοπραξία της Nissan με την Dongfeng Motor Company στην Κίνα, προσφέρει 5 εκατομμύρια γουάν (€653.271) και 100.000 μάσκες για να στηρίξουν τον αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό, στην επαρχία Hubei.

1

Από την στιγμή εξάπλωσης του νέου ιού στην πόλη Wuhan, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της Dongfeng, η ομάδα διαχείρισης της Nissan και της Dongfeng βρέθηκαν σε επιφυλακή για ενδεχόμενες επιπτώσεις στους υπαλλήλους, τους αντιπροσώπους και τους προμηθευτές τους, τόσο στην Wuhan, όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.

2

O Shohei Yamazaki, ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan, πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης στην Κίνα και πρόεδρος της Dongfeng, δήλωσε σχετικά:

Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τον αντίκτυπο του νέου κορωνοϊού. Η Wuhan, καθώς και η επαρχία Hubei, αποτελούν σημαντική βάση για τη Nissan στην Κίνα. Μέσω αυτής της δωρεάς, στο πλαίσιο της εταιρικής μας υπευθυνότητας, συμπαραστεκόμαστε στον λαό της Wuhan και σε ολόκληρη την Κίνα. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των εμπόρων και των προμηθευτών μας και των οικογενειών τους. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τον κορωνοϊό και την υγεία των εργαζομένων, των εμπόρων και των προμηθευτών μας στο Wuhan και στην Κίνα, παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία υποστήριξης και προφύλαξης.