Ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά των χαρτών της Google είναι ότι σε ενημερώσει σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση στους δρόμους, ενώ η πρόταση για για εναλλακτικές διαδρομές ώστε να μην κολλήσεις στην κίνηση είναι ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά μπορεί να σου προσφέρει μια υπηρεσία. Ποιος εξάλλου απολαμβάνει το “σταμάτα-ξεκίνα”;

1

Ο Simon Weckert, καλλιτέχνης από το Βερολίνο, όμως κατάφερε να ξεγελάσει το συγκεκριμένο στοιχείο της εφαρμογής, δημιουργώντας εικονικό μποτιλιάρισμα στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας.

2

Ο Weckert γέμισε ένα καρότσι με 99 smartphones, τα οποία είχαν εγκατεστημένο το Google Maps, και έτσι ένας άδειος δρόμος φαινόταν “κόκκινος”, καθώς η Google θεώρησε ότι υπάρχουν 99 οδηγοί ή/και επιβάτες που κινούνται με πολύ αργή ταχύτητα στον συγκεκριμένο δρόμο.

Όπως φαίνεται από το video που δημοσίευσε ο Weckert το εγχείρημα του ήταν πετυχημένο, καθώς όπως ξέρεις το κόκκινο χρώμα συμβολίζει την αυξημένη κίνηση σε έναν δρόμο, παρότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσαν αυτοκίνητα από το δρόμο.

3

Από την πλευρά της, η Google δεν έχει σχολίασε το συμβάν, όμως ο Torrey Hoffman που εργάζεται στην εφαρμογή δήλωσε στο Twitter πως κάτι τέτοιο μοιάζει πιθανό να συνέβη στην πραγματικότητα και να έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας, καθώς είναι πολύ πιθανό το Google Maps να στείλει τους χρήστες που θέλουν να περάσουν από έναν δρόμο σε εναλλακτική διαδρομή.