Στην έκθεση που άνοιξε σήμερα τις πύλες στο Δελχί της Ινδίας, η Maruti Suzuki παρουσίασε στο περίπτερο της ένα νέο ηλεκτρικό crossover σε μορφή concept, το οποίο ονομάζει Futuro-e. Αυτό είναι το πρώτο coupe SUV της Maruti Suzuki, και διαθέτει μια κομψή coupe σιλουέτα, γεωμετρικά σχήματα, λεπτά LED φωτιστικά σώματα, με το τελείωμα της οροφής να έχει έντονη κλίση.

Σύμφωνα με την εταιρία, το φουτουριστικό Concept Futuro-e δείχνει τη νέα παγκόσμια γλώσσα σχεδιασμού για τα μελλοντικά SUV της Suzuki, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στο νεανικό κοινό της αυξανόμενης αγοράς της Ινδίας. Ταυτόχρονα, το concept μένει πιστό στη δέσμευση της Maruti Suzuki να δημιουργήσει συναρπαστικά μοντέλα για την επόμενη γενιά αγοραστών.

Η Maruti Suzuki αναφέρει ότι το χρώμα Silver Nebula του πρωτοτύπου είναι εμπνευσμένο από γαλαξιακές αποχρώσεις, προσθέτοντας έναν φουτουριστικό τόνο στην εμφάνιση του οχήματος. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό υπάρχει μια πλατιά και κοίλη οθόνη για το Human Machine Interface, τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα και ένα τιμόνι τύπου “πεταλούδας”, με επίπεδο το πάνω και κάτω μέρος.

Το μπλε και το άσπρο χρώμα του εσωτερικού δημιουργούν υψηλές αντιθέσεις, και -με τη βοήθεια των ημιδιαφανών επιφανειών και του κρυφού φωτισμού- ενισχύουν την “αιωρούμενη” σχεδίαση της καμπίνας. Τέλος, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης, εκτός από το γεγονός ότι το Futuro-e είναι έτοιμο για το μέλλον με μια ευρεία γκάμα επιλογών.