Μέσα στο 2020 η παρουσίαση του Ariel Hipercar, απόδοσης 1.200 ίππων

Σχετικά άρθρα

Το καλοκαίρι του 2017, η Ariel έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του ηλεκτρικού hypercar που ετοιμάζει, απόδοσης 1200 ίππων. Έκτοτε πολύ λίγα έχουν ακουστεί για αυτό, αλλά ένας εκπρόσωπος της μικρής βρετανικής εταιρίας μίλησε στο αμερικάνικο Autoblog και έδωσε κάποιες πληροφορίες για το Hipercar.

Πιο συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Ariel είπε ότι θα δούμε κάτι από την εταιρία μέσα στο 2020 και πριν από την έκθεση Low Carbon Vehicle Show. Αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Millbrook της Αγγλίας, και φέτος ανοίγει τις πύλες της στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ είναι η ίδια έκθεση την οποία είχε επιλέξει η Ariel για να ανακοινώσει το Hipercar.

Η Ariel είχε ανακοινώσει ότι η κυκλοφορία του ηλεκτρικού της hypercar θα ξεκινήσει το 2020, και φαίνεται ότι είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Το ηλεκτρικό hypercar έχει κωδική ονομασία P40, και κίνηση θα παίρνει από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, μαζί με ένα turbine range-extender.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, για τα 0-160 χλμ/ώρα το Hipercar θα επιταχύνει σε μόλις 3,8 δευτ., όταν η LaFerrari κάνει την ίδια διαδικασία σε 4,7 δευτ. Η Ariel δηλώνει ότι θα είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο σε επιτάχυνση, καθώς για τα 0-96 χλμ/ώρα θα χρειάζεται μόλις 2,4 δευτ., για τα 0-241 χλμ/ώρα 7,8 δευτ., με την τελική να αγγίζει τα 260 χλμ/ώρα.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του έχουν συνολική απόδοση 880 kW (1.200 άλογα), με την ροπή να φτάνει τα 1.800 Nm. Κάθε τροχός θα διαθέτει και από έναν κινητήρα 300 ίππων, κάτι που θα επιτρέπει να διαθέτει εξελιγμένο σύστημα torque vectoring.

Το turbine range-extender θα είναι τοποθετημένο πάνω από τους δύο πίσω ηλεκτροκινητήρες, με την μπαταρία του αυτοκινήτου να έχει χωρητικότητα 42 kWh, δίνοντας του μια αυτονομία της τάξεως των 160 με 200 χλμ., με την Ariel να αναφέρει ότι θα του επιτρέπει να πηγαίνει flat-out σε μια πίστα για 15 λεπτά.

Η Ariel εξετάζει να βγάλει παράλληλα και μια πισωκίνητη έκδοση του μοντέλου, με μεγαλύτερη μπαταρία 56 kWh. Το Hipercar θα βασίζεται σε ένα αλουμινένιο monocoque πλαίσιο, με τα μέρη του σώματος να είναι φτιαγμένα από carbon, με το συνολικό βάρος του να μην ξεπερνά τα 1.600 κιλά.

ΠηγήAutoblog.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Υπηρεσία της Polestar για πρόσβαση 650.000+ σημείων φόρτισης στην Ευρώπη

Η Polestar και η Plugsurfing εγκαινιάζουν μια νέα δημόσια υπηρεσία φόρτισης στην Ευρώπη που ονομάζεται Polestar Charge. Με περισσότερα από 650.000 συμβατά σημεία φόρτισης...

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...
Autoblog.gr