Η NASA με το πρόγραμμα Artemis θέλει το 2024 να στείλει ξανά ανθρώπους στη Σελήνη. Μάλιστα ανάμεσα στους αστροναύτες θα βρίσκεται και η πρώτη γυναίκα που θα πατήσει στη Σελήνη.

Για την αποστολή αυτή η NASA ζητά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να την βοηθήσουν προκειμένου να σχεδιάσουν ένα σεληνιακό όχημα που θα χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη αποστολή. Το όχημα θα πρέπει να έχει ανοικτή καμπίνα, με τους αστροναύτες να εξερευνούν με αυτό, για πρώτη φορά, τον Νότιο Πόλο της Σελήνης. Το όχημα θα οδηγείται από τους αστροναύτες και θα πρέπει να εφοδιάζεται με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως επίσης και με εξοπλισμό επικοινωνιών.

1Διάβασε επίσης

Αυτό είναι το σεληνιακό όχημα της Toyota

Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ ζητά επίσης από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συμβάλουν στην εξέλιξη ρομποτικών συστημάτων μεταφοράς επιστημονικού εξοπλισμού στην επιφάνεια της Σελήνης, τα οποία θα είναι πλήρως αυτόνομα, μιας και δεν θα απαιτούν τη παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση.

Στόχος της NASA είναι οι συγκεκριμένες τεχνολογίες και συστήματα να χρησιμοποιηθούν και κατά την πρώτη επανδρωμένη αποστολή εξερεύνησης του Άρη που έχει προγραμματιστεί για την δεκαετία του 2030.