Το 2019, το Fiesta ήταν για άλλη μια φορά το best selling μοντέλο της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 77.833 αυτοκίνητα. Παρά ταύτα η Ford είδε σημαντική μείωση στις πωλήσεις του μοντέλου στο “Νησί” σε σχέση με το 2018, όταν τότε είχαν πουληθεί 95.892 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του SMMT, το Fiesta βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου κάθε χρόνο από το 2009, έχοντας πουλήσει συνολικά -αυτά τα 11 χρόνια- πάνω από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα, ξεπερνώντας εύκολα τις πωλήσεις του Volkswagen Golf, που βρίσκεται δεύτερη θέση. Η αγορά νέων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 2,3% το 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς πουλήθηκαν 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα, το χαμηλότερο νούμερο από το 2013. Παρόλα αυτά, η Βρετανία παραμένει η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, πίσω από τη Γερμανία.

Εξαιτίας αυτής της πτώσης των πωλήσεων στην Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το Automotive News η Ford θα μειώσει την παραγωγή του Fiesta στο εργοστάσιο της στην Κολωνία της Γερμανίας. Έτσι, το αυτοκίνητο από πέντε ημέρες παραγωγής θα παράγεται σε τέσσερις, μια κίνηση που θα επηρεάσει 2.200 εργαζομένους. Η μειωμένη παραγωγή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους, με την εταιρία να εξετάζει την αποτελεσματικότητα του μέτρου τον Μάιο. Το εργοστάσιο της Κολωνίας παράγει 1.150 Fiesta την ημέρα, με το ένα τρίτο της παραγωγής να πηγαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συνολικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν 7,3% τον Ιανουάριο του 2020, καθώς οι καταναλωτές συγκρατήθηκαν από μεγάλα έξοδα και αγορές εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα μετά από το Brexit. Στα τέλη του 2017, η Ford είχε αυξήσει την παραγωγή του Fiesta εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης του.