Επίσημο: Racing Point RP20

Σχετικά άρθρα

Λίγες ώρες μετά τα αποκαλυπτήρια του μονοθέσιου της Williams, σειρά πήρε σήμερα η Racing Point να μας δείξει την RP20, το νέο μονοθέσιο της για το πρωτάθλημα του 2020. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην αυστριακή λίμνη Mondsee, εκεί που βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του κύριο χορηγού της, την εταιρία BWT.

Το νέο μονοθέσιο της ομάδας, με έδρα το Silverstone της Αγγλίας, διατηρεί το ροζ χρώμα της, αλλά έχασε την χορηγία της Sportpesa, την εταιρία αθλητικών στοιχημάτων με δραστηριότητες στην Κένυα, την Τανζανία, τη Νότια Αφρική, τη Νήσο του Μαν και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έμεινε στην ομάδα μόλις ένα χρόνο.

Η RP20 είναι σημαντικό μονοθέσιο για την Racing Point και με αυτό θα προσπαθήσει να καταφέρει κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2019, τερματίζοντας 12 βαθμούς πίσω από την Toro Rosso.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Andrew Green, δεν παρευρέθηκε στα αποκαλυπτήρια, καθώς βρίσκεται στην βάση της ομάδας ολοκληρώνοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες για τις χειμερινές δοκιμές, που αρχίζουν την Τετάρτη στην πίστα της Βαρκελώνης.

Το 2020 θα είναι η δεύτερη πλήρης σεζόν της ομάδας, από την στιγμή που αγοράστηκε από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Lawrence Stroll στα μέσα του 2018. Το οδηγικό δίδυμο της βρετανικής ομάδας παραμένει ως έχει, με τον Sergio Perez να ανανεώνει το συμβόλαιο του μέχρι και το 2022.

Ο Perez βρίσκεται στην Racing Point (πρώην Force India), από το 2014, με τον Lance Stroll να συνεχίζει να οδηγεί το ένα από τα δύο ροζ μονοθέσια του grid.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα