Πωλείται το αγωνιστικό Renault 5 Turbo Group B του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς τρία χρόνια, σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s πουλήθηκε για €257.600 το συγκεκριμένο Renault 5 Turbo Group B Tour de Corse του 1982, το οποίο ανήκε στον Έλληνα οδηγό αγώνων, Αλέξανδρο Μανιατόπουλο, γνωστό ως Λεωνίδας ή Leo.

Σήμερα, βλέπουμε το ίδιο αυτοκίνητο με το livery της FINA, το οποίο έφερε το αγωνιστικό όταν ο Λεωνίδας έτρεξε στο Rally Ακρόπολις του 1982, όπου και τερμάτισε στην 8η θέση, να πωλείται από την βρετανική εταιρία William I’Anson.

Το Renault 5 Turbo Group B Tour de Corse έχει αριθμό σασί VF1822004D0000020, αριθμό κινητήρα C7573124 και μηχανικά, φορά τον 1.400αρη turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 255 ίππων, που συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση μπροστά και πίσω, παχύτερες αντιστρεπτικές, δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς και είναι ένα από τα 20 εργοστασιακά Renault 5 Turbo Tour de Corse. Συμμετείχε στο Rally Monte Carlo του 1981 όπου και είχε ένα ατύχημα. Το αυτοκίνητο επιδιορθώθηκε και πουλήθηκε στον αντιπρόσωπο της Renault Ελλάδος, τον Αλέξανδρο Μανιατόπουλο.

Αμέσως μετά το Rally Ακρόπολις του 1982 στάλθηκε στα κεντρικά της Renault Sport στη Γαλλία προκειμένου να αναβαθμιστεί σε προδιαγραφές Group B. Το 1983, ο Μανιατόπουλος συμμετείχε με αυτό στο Ακρόπολις αλλά και σε εθνικούς αγώνες.

Διάβασε επίσης

Οδηγούμε στην πίστα την turbo ιστορία της Renault

Το 1984 ο Δημήτρης Μανωλόπουλος αγόρασε το αυτοκίνητο και έτρεξε με τον γιο του Θωμά, κατακτώντας πάνω από 200 νίκες σε αναβάσεις και εθνικά πρωταθλήματα, μέσα στα 30 χρόνια που βρισκόταν στην κατοχή τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr