Στο σφυρί ένα υπερσπάνιο και αρχοντικό Citroen DS21 Decapotable του 1966

Σχετικά άρθρα

Στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s που θα γίνει στις 2 Μαΐου στην πόλη Elkhart, της πολιτείας της Indiana των Η.Π.Α., θα βγει στο σφυρί αυτό το εκπληκτικό Citroen DS21 Decapotable. Από το 1955 έως το 1975, η γαλλική εταιρία συνολικά κατασκεύασε περίπου 1,5 εκατομμύριο DS19 και DS21, αλλά μόλις 1.365 της ανοιχτής έκδοσης του αυτοκινήτου, εκ των οποίων τα 483 της DS21.

H παραγωγή της έκδοσης Decapotable δεν γινόταν από την Citroen, καθώς η γαλλική εταιρία είχε αναθέσει από το 1958 την μετατροπή τους στον coachbuilder από το Παρίσι, Henri Chapron, ο οποίος όχι μόνο αφαιρούσε την οροφή, αλλά και τις πίσω πόρτες, ενώ τροποποιούσε και το πίσω μέρος.

Οι πελάτες είχαν τότε την επιλογή από 15 εξωτερικά χρώματα και από 13 αποχρώσεις για τις δερμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι παραγωγής 1966, αγοράστηκε πρώτα από κάποιον στη Νότια Γαλλία, όπου και κρατήθηκε μέχρι το 1990. Έπειτα, αγοράστηκε από έναν συλλέκτη στην Ελβετία, ο οποίος το κράτησε μέχρι το 2008, πριν το πουλήσει σε κάποιον Ολλανδία.

Το μοντέλο φορά έναν 2,2-λίτρων κινητήρα με διπλό Webber καρμπιρατέρ που συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιο. Τόσο η μπροστά, όσο και η πίσω ανάρτηση είναι ανεξάρτητες, οι οποίες μάλιστα αυτορυθμίζονται, ενώ στον μπροστά άξονα υπάρχουν δισκόφρενα και στον πίσω ταμπούρα.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε πράσινο Vert Foret χρώμα, με το εσωτερικό να είναι ντυμένο με μαύρες δερμάτινες επενδύσεις. Ο οίκος αναφέρει ότι δεν έχει επιθυμητή τιμή πώληση, αλλά παλιότερα ανάλογο αυτοκίνητο έχει πωληθεί σε τιμή €184.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...