Στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s που θα γίνει στις 12 Μαΐου στο Μονακό, θα βγει στο σφυρί και αυτό το εκπληκτικό Citroen DS 21 Decapotable. Η γαλλική εταιρία συνολικά κατασκεύασε περίπου 1,5 εκατομμύριο DS, αλλά μόλις 1.365 της ανοιχτής έκδοσης του αυτοκινήτου.

H παραγωγή των αυτοκινήτων δεν γινόταν από την Citroen, καθώς αναθέσει την μετατροπή τους στον coachbuilder από το Παρίσι, Henri Chapron, ο οποίος όχι μόνο αφαιρούσε την οροφή, αλλά και τις πίσω πόρτες, ενώ τροποποιούσε και το πίσω μέρος.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι παραγωγής 1969, αγοράστηκε πρώτα από κάποιον στην Γαλλία, ενώ πέρασε αρκετά χρόνια και στην Αγγλία. Έπειτα, υπέστη ανακατασκευή στο Βερολίνο, που κόστισε €85.000, με τον οίκο να εκτιμά ότι θα πωληθεί σε μια τιμή μεταξύ των €150.000 με €170.000.

Το μοντέλο φορά έναν 2,2-λίτρων κινητήρα με διπλό Webber καρμπιρατέρ που συνδυάζεται με ένα 4-τάχυτο ημι-αυτόματο κιβώτιο. Τόσο η μπροστά, όσο και η πίσω ανάρτηση είναι ανεξάρτητες, οι οποίες μάλιστα αυτορυθμίζονται, ενώ στον μπροστά άξονα υπάρχουν δισκόφρενα, και στον πίσω ταμπούρα.