Στην έκθεση της Νέας Υόρκης, της οποίας οι πύλες ανοίγουν στις 8 Απριλίου, η Lucid Motors θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του Air, και πριν λίγες ημέρες διέρρευσε μια φωτογραφία του ηλεκτρικού μοντέλου της αμερικάνικης εταιρίας. Με τα αποκαλυπτήρια να πλησιάζουν, σήμερα έγινε γνωστό ότι το Lucid Air θα φέρει μπαταρία της LG Chem με κυλινδρικά στοιχεία (κελιά).

Υπάρχουν τρεις τύποι μπαταριών, που σχετίζονται με το σχήμα των στοιχείων τους: τα κυλινδρικά (cylindrical cell), τα τύπου κουμπιού (button cell), και τα τύπου θήκης (pouch cell).

1

Η Lucid επέλεξε τα κυλινδρικά της LG Chem, επειδή -όπως αναφέρει- προσφέρουν την τέλεια απόδοση για τις βασικές εκδόσεις του Air, με την εταιρία να προσθέτει ότι θα βελτιστοποιήσει τη μπαταρία για να παραδώσει, ή και να υπερβεί τους στόχους της για την αυτονομία του μοντέλου, την ενεργειακή της πυκνότητα, το ποσοστό φόρτισης/εκφόρτισης της και πολλά άλλα.

Τον ίδιο τύπο μπαταριών χρησιμοποιεί από την πρώτη στιγμή και η Tesla, αλλά προμηθευτής της είναι η Panasonic. Η LG Chem έχει βρεθεί πρόσφατα στην επικαιρότητα, επειδή φέρεται να έχει θέματα με την προμήθεια μπαταριών στις Jaguar, Audi και Mercedes-Benz, οι οποίες αναγκάζονται να καθυστερήσουν ή να επιβραδύνουν την παραγωγή των I-Pace, E-Tron και EQC αντίστοιχα. Ωστόσο, αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούν τις μπαταρίες τύπου θήκης της εταιρείας.

2

Η Lucid δεν θέλει να έχει ανάλογες καθυστερήσεις, γι’αυτό επέλεξε τις μπαταρίες με κυλινδρικά στοιχεία, ενώ αναφέρει επιπλέον ότι τα κυλινδρικά στοιχεία κάνουν την μπαταρία πιο συμπαγή σε διαστάσεις και με μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα.