Η σημερινή ημέρα στην πίστα της Βαρκελώνης ξεκίνησε με μια ελαφρά βροχή και για την πρώτη περίπου ώρα των δοκιμών, όλες οι ομάδες έβαλαν τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli για να κάνουν λίγους αναγνωριστικούς γύρους. Οι συνθήκες, όμως, βελτιώθηκαν γρήγορα, με την άσφαλτο να στεγνώνει και την Ferrari να δείχνει σήμερα κάποια σημάδια ταχύτητας, καθώς τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας τον σημείωσε το πρωί ο Sebastian Vettel, με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, παρότι όπως θα δεις στο παρακάτω video δεν πίεσε σε κανένα σημείο της πίστας.

1Ο ταχύτερος γύρος του Vettel

Ο Γερμανός πρωταθλητής σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:16,841 -ο τρίτος ταχύτερος χρόνος των δοκιμών μέχρι σήμερα- φέρνοντας για πρώτη φορά στις φετινές δοκιμές ένα μονοθέσιο της Ferrari στην κορυφή. Μόνο ο Pierre Gasly πλησίασε αυτόν τον χρόνο, όντας 0,225 δευτ. πιο αργός (με τα ίδια ελαστικά), ενώ τον τρίτο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Lance Stroll, αλλά η Racing Point του φορούσε τη μεσαία γόμα (C3).

2Τα highlights

Ο Vettel είχε μια έξοδο στην αμμοπαγίδα, που απέφερε την τρίτη κόκκινη σημαία της ημέρας, ενώ στο ίδιο σημείο είχε έξοδο και ο Max Vertappen. Από την άλλη, το μονοθέσιο της Mercedes έμεινε το απόγευμα για πάνω από μια ώρα στο γκαράζ της ομάδας, εξαιτίας ενός ανεξήγητου προβλήματος που συνέβη το πρωί και ενώ οδηγούσε ο Valtteri Bottas. Παρόλα αυτά, όταν επισκευάστηκε το πρόβλημα και βγήκε το απόγευμα ο Hamilton στην πίστα, κατάφερε να γράψει μόλις 14 γύρους, πριν σταματήσει στην πίστα με άλλο πρόβλημα, βγάζοντας μια ακόμα κόκκινη σημαία, ενώ τον ανάγκασε να ολοκληρώσει την ημέρα.

3Αποτελέσματα

Ο Lando Norris της McLaren έγραψε -το απόγευμα- τον πέμπτο ταχύτερο γύρο της ημέρα, κάνοντας συνολικά 113 γύρους. Πίσω από νεαρό Βρετανό ήταν ο Max Verstappen, ο οποίος κατάφερε μόλις γύρους, πριν παραδώσει την RB16 στον Alex Albon για το απόγευμα. Ο Verstappen ήταν υπαίτιος για μια κόκκινη σημαία το πρωί, με την έξοδο του στην στροφή 5.