Την επαναφορά του μέτρου τοποθέτησης τροχοσφιγκτήρα (δαγκάνας) σε παρανόμως σταθμευμένα οχήματα μεταξύ άλλων και σε θέσεις ΑμεΑ, σε ράμπες, σε πλατείες, σε πεζόδρομους καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης “Thesis”, ανακοίνωσε η δημοτική αστυνομία της Θεσσαλονίνης

Η δημοτική αστυνομία του κεντρικού δήμου παρέλαβε καινούργιου τύπου τροχοσφιχτήρες, που θα τοποθετούνται από την επόμενη εβδομάδα στις ρόδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων, που είναι παράνομα σταθμευμένα. Οι οδηγοί θα πρέπει να επικοινωνούν με τη δημοτική αστυνομία ώστε να απαλλάσσονται από τη δαγκάνα.

Υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας θα μεταβαίνουν στο σημείο και θα την αφαιρούν, καταγράφοντας παράλληλα τα στοιχεία του παραβάτη. Στο όχημα θα τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο το οποίο θα ενημερώνει τον οδηγό για την τοποθέτηση της δαγκάνας.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, υπάρχουν οδηγοί που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να παρκάρουν όπου επιθυμούν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση.

Το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, αρχικά στο κέντρο της πόλης, ενώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μαζί με την κλήση θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί δαγκάνα.