BMW M235i Gran Coupe με αρκετά M Performance αξεσουάρ

Σχετικά άρθρα

H νέα M235i Gran Coupe είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, με τιμή από €62.550, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε το νέο γερμανικό μοντέλο στην αντιπροσωπεία της BMW στο Abu Dhabi να φοράει αρκετά από τα M Performance αξεσουάρ. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε κόκκινο (Melbourne Red) χρώμα, ενώ οι δερμάτινες επενδύσεις του εσωτερικού είναι στο κόκκινο (Magma Red) χρώμα.

Μηχανικά, να θυμίσω ότι η νέα 2 Series Gran Coupe βασίζεται στην προσθιοκίνητα FAAR πλατφόρμα, η οποία αποτελεί την εξέλιξη της UKL αλλά διαφέρει αρκετά από αυτή των X1, 2 Series Active Tourer και Gran Tourer. Η νέα πλατφόρμα είναι αρθρωτή και έχει σχεδιαστεί προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Κάτω από το καπό, η κορυφαία έκδοση M235i xDrive φορά τον 2,0-λιτρο TwinPower Turbo απόδοσης 306 ίππων στις 4.500 σ.α.λ. με 450 Nm ροπής από τις 1.750 έως 5.000 σ.α.λ, που συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο Steptronic Sport κιβώτιο. Διαθέτει μηχανικό Torsen μπλοκέ διαφορικό, M Sport φρένα και M Sport σύστημα διεύθυνσης. Το βάρος της ανέρχεται στα 1.570 κιλά και για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4,9 δευτ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

Το σύστημα τετρακίνησης xDrive μπορεί να στείλει μέχρι το 50% της ροπής στους πίσω τροχούς. Η 2 Series Gran Coupe επωφελείται από την τεχνολογία ARB (Συνεχής Έλεγχος Ολίσθησης Τροχών), που προέρχεται από το i3s.

Πρόκειται πρακτικά για ένα anti-slip σύστημα στον μπροστινό άξονα που δεν απενεργοποιείται ποτέ, ακόμη και αν οδηγός απενεργοποιήσει το σύστημα ελέγχου ευστάθειας. Η τεχνολογία που βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, μειώνει την υποστροφή που συνήθως συναντάμε στα οχήματα με μπροστινή κίνηση, βελτιώνοντας παράλληλα την πρόσφυση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...