Το τμήμα marketing και διαφήμισης της Volvo Trucks έκανε για ακόμα μια φορά το θαύμα του, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο εντυπωσιακό διαφημιστικό σποτ. Η σουηδική εταιρία για πρώτη φορά λανσάρει ταυτόχρονα τέσσερα νέα μοντέλα στη γκάμα των φορτηγών της και έτσι επέλεξε ένα αντισυμβατικό τρόπο για να τα παρουσιάσει.

Όπως θα δεις, έφτιαξε ένα κινούμενο πύργο με αυτά, τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο, με τον πρόεδρο της εταιρείας, Roger Alm, να βρίσκεται στην οροφή του φορτηγού που βρίσκεται στην κορυφή. Το ύψος των τεσσάρων φορτηγών έφτασε τα 15 μέτρα, ενώ το συνολικό βάρος ήταν 58 τόνοι!

1

Στη βάση του “πύργου” τοποθετήθηκε το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας, το Volvo FMX, το οποίο έχει δυνατότητα ρυμούλκησης 38 τόνους, ενώ από πάνω του τοποθετήθηκαν τα FM, FH16 και FH. Οδηγός του FMX ήταν μια γυναίκα με μεγάλη εμπειρία στα φορτηγά, με την εταιρία να τονίζει ότι σύστημα Volvo Dynamic Steering την βοήθησε να διατηρήσει απόλυτα σταθερή πορεία.

Ο σχεδιασμός όλη της επιχείρησης διήρκεσε ένα μήνα, με τα φορτηγά να τοποθετούνται με γερανό το ένα πάνω στο άλλο, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στα τέλη του 2019 στο Gothenburg της Σουηδίας.