Το Aston Martin Bulldog concept θα προσπαθήσει να πιάσει τα 320+ χλμ/ώρα

Σχετικά άρθρα

Στην δεκαετία του 1970 η Aston Martin είχε παρουσιάσει το Bulldog concept, ένα πρωτότυπο που έφερε την υπογραφή του σχεδιαστή William Towns, ο οποίος είχε σχεδιάσει και την πρώτην DBS την δεκαετία του 1960, αλλά και το Lagonda Series 2.

Το Bulldog αρχικά είχε προγραμματιστεί να περάσει σε περιορισμένη παραγωγή 25 αυτοκινήτων, αλλά λόγω της υψηλής τιμής του, που θα ξεπερνούσε το 1 εκατ. λίρες εκείνη την εποχή, τελικά δεν πέρασε στη παραγωγή.

Στόχος της Aston Martin ήταν το μοντέλο της να γίνει το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που θα μπορούσε να πιάσει ταχύτητες μεγαλύτερες των 200 μιλίων/ώρα, συγκεκριμένα μέχρι τα 237 μίλια/ώρα (381 χλμ/ώρα). Το 1981 έγινε η δοκιμή, αλλά το αυτοκίνητο κατάφερε να πιάσει τα 307 χλμ/ώρα (191 μίλια/ώρα).

Τώρα, η Classic Motor Cars από το Bridgnorth της Αγγλίας, ανακοίνωσε πως θα προσπαθήσει ξανά να πιάσει τον στόχο των 200+ μιλίων/ώρα (322 χλμ/ώρα). Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί 18 μήνες εργασιών προκειμένου το αυτοκίνητο να αποκατασταθεί πλήρως και να έρθει στην αρχική του κατάσταση.

Στη συνέχεια το αυτοκίνητο που φορά έναν V8 5,3-λίτρων κινητήρα με δύο turbo της Garrett, απόδοσης 700 ίππων με 678 Nm ροπής, θα δώσει το παρόν σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...

Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε...
Autoblog.gr