Με την έκθεση της Γενεύης να έχει ακυρωθεί, η Volkswagen μόλις αποκάλυψε διαδικτυακά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, το ID.4. Αυτό θα είναι το πρώτο όχημα στο μεγαλύτερο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς, την κατηγορία των compact SUV. Είναι το δεύτερο στην οικογένεια ID, και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2020, και η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο του Zwickau, στη Γερμανία.


Ακριβώς όπως το ID.3, βασίζεται στην MEB πλατφόρμα (αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση, Modularer E-Antriebs Baukasten) του VW Group, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της οικογένειας ID, ήτοι συμπαγείς διαστάσεις, άφθονους εσωτερικούς χώρους, διαισθητική λειτουργία και πλήρης συνδεσιμότητα.

Παρότι concept, η έκδοση παραγωγής του ID.4 δεν θα διαφέρει από αυτό που βλέπεις στις φωτογραφίες. Το ID.4 αποτελεί την εξέλιξη του ID.Crozz, και διαθέτει έντονη, μοντέρνα παρουσία, όντας πάντα συνδεδεμένο. Το όνομα αποκαλύπτει πολλά, καθώς σύμφωνα με την εταιρία το ψηφίο 4, ένα νούμερο πάνω από το ID.3, υποδηλώνει το νέο μοντέλο ως εκπρόσωπο στην κατηγορία compact SUV, ενώ όπως ξέρεις η συντομογραφία ID. σημαίνει έξυπνο design, έξυπνη ταυτότητα και προηγμένες, έξυπνες τεχνολογίες.

Το ID.4 διαθέτει σχετικά κοντό εμπρός άκρο και μακρύ μεταξόνιο και ως αποτέλεσμα προσφέρουν άφθονους χώρους στο εσωτερικό. Το ID.4 θα είναι διαθέσιμο σε πλήθος διαμορφώσεων -αρχικά με κίνηση στους πίσω τροχούς, αργότερα και με τετρακίνητη έκδοση.

Η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το χώρο επιβατών, κάτι που εγγυάται χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου στους άξονες, με την εταιρία να αναφέρει ότι θα προσφέρει αυτονομία έως και 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το επιλεγμένο πακέτο.

Στο εσωτερικό, σχεδόν τα πάνα ελέγχονται εξ’ολοκλήρου από λειτουργίες αφής ή από έξυπνο φωνητικό έλεγχο.