Πριν περίπου δύο εβδομάδες η Toyota έδωσε μια teaser φωτογραφία του νέο μικρού της SUV, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης. Η έκθεση δεν άνοιξε ποτέ τις πύλες της λόγω κορωνοϊού, αλλά ούτε το ιαπωνικό μοντέλο είδαμε, καθώς η Toyota επέλεξε να μην το παρουσιάσει διαδικτυακά.

Η εταιρία άλλαξε τελευταία στιγμή την απόφαση της και ανέβαλε για εβδομάδες ή και μήνες τα αποκαλυπτήρια του νέου compact SUV της. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτής της απόφασης είναι γιατί η κυκλοφορία του δεν θα ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο του 2021.

Το μοντέλο δεν έχει ακόμα όνομα, αλλά η Toyota έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρεται και με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το αυτοκίνητο θα είναι μικρότερο από το C-HR και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που βασίζεται το νέο Yaris, στην TNGA-B. Θα είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερο και κατά 4 εκατοστά ψηλότερο από το Yaris, και βασικοί του αντίπαλοι θα είναι τα Renault Captur και Nissan Juke, καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Μηχανικά, θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στο νέο Yaris, τον τρικύλινδρο 1.000άρη, τον τρικύλινδρο 1.500αρη και τον 1.500αρη υβριδικό (Hybrid Dynamic Force). H Toyota έκανε γνωστό πως η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της στο Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Yaris.

Κλείνοντας, η Toyota εκτιμά ότι -μέχρι το 2025- το νέο Yaris και το παραπάνω B-SUV θα καταλαμβάνουν το 30% των πωλήσεων της στην Ευρώπη.