Η Toyota θα καθυστερήσει για εβδομάδες ή μήνες την παρουσίαση του νέου μικρoύ SUV της

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου δύο εβδομάδες η Toyota έδωσε μια teaser φωτογραφία του νέο μικρού της SUV, το οποίο είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης. Η έκθεση δεν άνοιξε ποτέ τις πύλες της λόγω κορωνοϊού, αλλά ούτε το ιαπωνικό μοντέλο είδαμε, καθώς η Toyota επέλεξε να μην το παρουσιάσει διαδικτυακά.

Η εταιρία άλλαξε τελευταία στιγμή την απόφαση της και ανέβαλε για εβδομάδες ή και μήνες τα αποκαλυπτήρια του νέου compact SUV της. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτής της απόφασης είναι γιατί η κυκλοφορία του δεν θα ξεκινήσει πριν τον Μάρτιο του 2021.

Το μοντέλο δεν έχει ακόμα όνομα, αλλά η Toyota έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρεται και με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Το αυτοκίνητο θα είναι μικρότερο από το C-HR και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που βασίζεται το νέο Yaris, στην TNGA-B. Θα είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερο και κατά 4 εκατοστά ψηλότερο από το Yaris, και βασικοί του αντίπαλοι θα είναι τα Renault Captur και Nissan Juke, καθώς και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Μηχανικά, θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στο νέο Yaris, τον τρικύλινδρο 1.000άρη, τον τρικύλινδρο 1.500αρη και τον 1.500αρη υβριδικό (Hybrid Dynamic Force). H Toyota έκανε γνωστό πως η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της στο Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Yaris.

Κλείνοντας, η Toyota εκτιμά ότι -μέχρι το 2025- το νέο Yaris και το παραπάνω B-SUV θα καταλαμβάνουν το 30% των πωλήσεων της στην Ευρώπη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δύο νέα ηλεκτρικά παρουσίασε η Toyota στη Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου η Toyota παρουσίασε τα bZ3C και bZ3X, δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά της Κίνας. Αποτελούν τις...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...