Η Toyota έχει ανακοινώσει επίσημα πως στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της σε δύο εβδομάδες από σήμερα, ότι θα παρουσιάσει ένα νέο συμπαγές crossover που θα τοποθετηθεί στην B-SUV κατηγορία.

Για το λόγο αυτό, πριν λίγα λεπτά η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του μοντέλου, το οποίο ακόμα δεν έχει όνομα. Από αυτήν βλέπουμε το πίσω μέρος, χωρίς να μας αποκαλύπτει πολλά πράγματα, αλλά η Toyota κάνει γνωστό ότι θα προσφέρεται και με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης.

1

Το αυτοκίνητο θα είναι μικρότερο από το C-HR, θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα που βασίζεται το νέο Yaris, στην TNGA-B και θα είναι μερικά χιλιοστά μεγαλύτερο και κατά 4 εκατοστά ψηλότερο από το Yaris. Θα έχει ως αντιπάλους τα Renault Captur και Nissan Juke και τα υπόλοιπα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Μηχανικά, θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που συναντάμε στο νέο Yaris, τον τρικύλινδρο 1.000άρη, τον τρικύλινδρο 1.500αρη και τον 1.500αρη υβριδικό (Hybrid Dynamic Force). H Toyota έκανε γνωστό πως η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της στο Onnaing, κοντά στην πόλη Valenciennes της Γαλλίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Yaris.

Κλείνοντας, οι επισκέπτες στο περίπτερο της ιαπωνικής εταιρίας στη Γενεύη θα δουν από κοντά το νέο Yaris, το RAV4 Plug-in Hybrid, το νέο Mirai, καθώς και το GR Yaris μαζί με την 2,0-λιτρη έκδοση της GR Supra.