H Tesla θα αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα

Σχετικά άρθρα

Την πρώτη εβδομάδα του έτους, ο Elon Musk εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα, το οποίο σήμερα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 150.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα, όμως, με το Reuters η αμερικάνικη εταιρία σκοπεύει να επενδύσει επιπλέον σε αυτό, ώστε να μπορεί να κατασκευάζει κάποια συγκεκριμένα αξεσουάρ και μέρη των μοντέλων της Tesla.

Σήμερα, το 70% των μερών που χρειάζονται για την παραγωγή του Model 3 στο Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη εισάγεται από την Αμερική, αλλά με την παραπάνω επένδυση -και την ντόπια παραγωγή μπαταριών, ηλεκτροκινητήρων και controllers- η Tesla θέλει να αυξήσει την ετήσια παραγωγική δυνατότητα στα 260.000 αυτοκίνητα, όταν ξεκινήσει η παραγωγή του Model Y.

Η Tesla έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος του 2020 θέλει ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού του παραπάνω εργοστασίου να προέρχεται από την Κίνα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...