Η Apex παρουσίασε επίσημα σήμερα το AP-0 Concept που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 με αρχική τιμή στην Αγγλία τις 150.000 λίρες (166.500 ευρώ) προ φόρων.

Η εταιρία αναφέρει πως το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο είναι “εμπνευσμένο από της πίστες και τον δρόμο”, έχει λεπτά LED φωτιστικά σώματα, κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, γυάλινη οροφή, κεντρικό αεροδυναμικό πτερύγιο, πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, carbon ζάντες 19″ και 20″ και μεγάλο πίσω διαχύτη.

Στο εσωτερικό του διθέσιου μοντέλου υπάρχουν carbon και αλουμινένια διακοσμητικά, bucket δερμάτινα καθίσματα, ψηφιακός πίνακας οργάνων, όπως και μια ολογραφική οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας. Υπάρχει LiDAR αισθητήρας που επιτρέπει στο μοντέλο να κινείται αυτόνομα (επιπέδου 3) με ασφάλεια, με την εταιρία να δηλώνει πως ίσως το μοντέλο παραγωγής να υποστηρίζει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4, μιας και το LiDAR δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες που καλύπτουν 100 μέτρα γύρω από το αυτοκίνητο.

Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αποδίδει 659 άλογα που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 90 kWh. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 306 χλμ/ώρα. Τα φρένα του αποτελούνται από carbon κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 360 mm μπροστά και 340 mm πίσω, με εξαπίστονες και τετραπίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Ζυγίζει μόλις 1.200 κιλά, χάρη στο carbon πλαίσιο, στο carbon σώμα και στις carbon ζάντες, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 515 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, στον κύκλο WLTP, με την μπαταρία με χρήση ταχυφορτιστή να φορτίζει στο 80% μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά, ενώ με χρήση Type 2 φορτιστή απαιτούνται περίπου 8 ώρες.