Ήδη γνωρίζουμε πως το νέο Golf R που θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο, θα φορά τον τετρακύλινδρο 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 333 ίππων αλλά η Volkswagen ήθελε να τοποθετήσει στο συγκεκριμένο μοντέλο τον 2.5 TFSI πεντακύλινδρο κινητήρα της Audi που συναντάμε στα RS3, TT RS και Q3 RS, αλλά η Audi αρνήθηκε να της τον δώσει.

1

Η Audi έχει δώσει τον συγκεκριμένο κινητήρα στην KTM και στην Donkervoort και αναρωτιέσαι γιατί δεν τον δίνει στην Volkswagen; Η απάντηση είναι απλή, αφού η Audi θεωρεί πως το Golf R αν φορούσε τον 2.5 TFSI κινητήρα θα έκοβε πωλήσεις από το RS3 Sportback, αφού θα ήταν φθηνότερο από αυτό. Τα μοντέλα της KTM (X-Bow) και της Donkervoort (D8) δεν ανταγωνίζονται άμεσα τα μοντέλα της Audi, γι’αυτό και η γερμανική εταιρία παρέχει στις εταιρίες αυτές τον 2.5 TFSI κινητήρα.

2

Ένας ακόμη λόγος είναι πως η παραγωγή του συγκεκριμένου κινητήρα γίνεται στο εργοστάσιο της Audi στο Γκιόρ της Ουγγαρίας και λόγω της πολύπλοκης κατασκευής του δεν μπορεί να αυξηθεί η παραγωγή του χωρίς την επέκταση της υφιστάμενης γραμμής παραγωγής.