Το τμήμα MSO της McLaren παρουσιάζει μια ακόμη ειδική έκδοση του Elva που αποτίει φόρο τιμής στο αγωνιστικό McLaren M1A που σχεδίασε ο Bruce McLaren και συμμετείχε με αυτό στο πρωτάθλημα Can-Am του 1967. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό ήταν το πρώτο αγωνιστικό της McLaren που είχε βαφτεί σε πορτοκαλί χρώμα, με τον Bruce McLaren να κατακτά το πρωτάθλημα με αυτό, αφού κατάφερε να κερδίσει στους πέντε από τις έξι αγώνες.

Το Elva είναι το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας που δεν διαθέτει οροφή, ενώ συνάμα είναι και το ελαφρύτερο. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 399 μονάδες με τιμή τα £1.425.000 (€1.663.000) και οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2020.

Μηχανικά φορά τον twin-turbo V8 4,0-λίτρων κινητήρα απόδοσης 815 ίππων με 800 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα και έτσι είναι ταχύτερη και από την Senna.

Είναι το πρώτο μοντέλο της McLaren που διαθέτει την ενεργή αεροδυναμική AAMS (Active Air Management System), που μεταφέρει τον αέρα πάνω από την καμπίνα των επιβατών, δημιουργώντας ένα εικονικού παρμπρίζ ή “φούσκα ηρεμίας” όπως το ονομάζει η McLaren, βελτιώνοντας έτσι την άνεση των επιβατών. Η McLaren για όσους το επιθυμούν, θα προσφέρει ένα σταθερό παρμπρίζ.

Στον βασικό εξοπλισμό το αυτοκίνητο δεν διαθέτει ηχοσύστημα προκειμένου να κρατηθεί το βάρος όσο γίνεται χαμηλότερα. Ωστόσο όσοι το επιθυμούν προσφέρεται χωρίς κόστος. Τα καθίσματα, το σώμα και το πλαίσιο είναι από carbon, με τα φρένα να αποτελούνται από carbon- κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες κατασκευασμένες από τιτάνιο.

Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου συναντάμε μια ενεργή αεροδυναμική που αυξομειώνει το ύψος και την γωνία της, προκειμένου να βελτιστοποιείται η αεροδυναμική ισορροπία, ενώ λειτουργεί και ως αερόφρενο.