Παρότι απέχουμε ακριβώς έξι μήνες μέχρι την στιγμή που θα άνοιγαν οι πύλες της φετινής έκθεσης του Παρισιού, οι διοργανωτές αυτής μόλις ανακοίνωσαν ότι ακυρώνεται λόγω του νέου κορωνοϊου. Οι δημοσιογραφικές ημέρες της έκθεσης ήταν προγραμματισμένες για τις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, ενώ για το κοινό η έκθεση θα άνοιγε από την 1 έως 11 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει χαρακτηριστικά:

Υπό το πρίσμα της σοβαρότητας αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης για την υγεία και των επακόλουθων οικονομικών της κύμα σοκ, το οποίο έπληξε σοβαρά τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, είμαστε αναγκασμένοι να το ανακοινώσουμε δεν θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2020 στην τρέχουσα μορφή του.

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως πριν και αυτή η κρίση πρέπει να μας διδάξει να είμαστε ευκίνητοι, δημιουργικοί και πιο καινοτόμοι από ποτέ.

Οι σκέψεις μας πηγαίνουν σε εκείνους που επηρεάζονται άμεσα από την πανδημία, την υγειονομική περίθαλψη, το προσωπικό όσο και τους πελάτες μας που πρέπει να αντιμετωπίσουν, με αποφασιστικότητα, τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής της κρίσης στις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα με την έκθεση αυτοκινήτου, τις ίδιες ημέρες και στον ίδιο εκθεσιακό χώρο διεξάγονται και οι εκθέσεις Movin’On και Smart City, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν ακυρωθεί.

Η ακύρωση της έκθεσης του Παρισιού έρχεται μετά την αντίστοιχη της έκθεσης της Γενεύης και της έκθεσης του Detroit, ενώ -προς το παρόν- έχουν αναβληθεί η έκθεση της Νέας Υόρκης και το Goodwood Festival of Speed.

Μέχρι σήμερα, η Γαλλία μετράει 44.550 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2, και 3.024 θανάτους.