H Opel έδωσε μερικές φωτογραφίες από ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του Corsa GSE, καθώς η γερμανική εταιρία προχωρά στη λεπτομερή ρύθμιση του πλαισίου του μοντέλου στην πίστα του Nurburgring πριν από την έναρξη της παραγωγής του εντός του έτους.

Η επιλογή της συγκεκριμένης πίστας για τις δοκιμές έγινε με σκοπό την οριστικοποίηση των τελικών ρυθμίσεων σε ένα από τα πλέον απαιτητικά περιβάλλοντα παγκοσμίως. Η ομάδα μηχανικών επικεντρώθηκε στη βελτιστοποίηση του πλαισίου, το οποίο διαθέτει ειδικά προσαρμοσμένες ρυθμίσεις στο γκάζι, το τιμόνι και το σύστημα διεύθυνσης, ώστε να εναρμονίζονται με την αυξημένη ισχύ του οχήματος.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν, η έκδοση GSE πρόκειται να είναι το πιο ισχυρό Corsa που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το πρώτο hot hatch της εταιρείας μετά τη διακοπή της παραγωγής του Corsa OPC πριν από οκτώ χρόνια.

Το νέο Corsa GSE να αποτελεί το δεύτερο μοντέλο -μετά το Mokka GSE των 280 ίππων– που θα λάβει τη φροντίδα του συγκεκριμένου sub-brand, το οποίο επαναλανσαρίστηκε τον περασμένο Ιούλιο ως διακριτικό για ηλεκτρικά οχήματα εστιασμένα στις επιδόσεις και όχι απλώς ως ένα επίπεδο εξοπλισμού.
Παρόλο που η Opel δεν έχει διευκρινίσει τις τεχνικές αναβαθμίσεις, αναμένεται να ακολουθήσει το παράδειγμα του Mokka GSE. Το τελευταίο διαθέτει σχεδόν τη διπλάσια ισχύ από το βασικό μοντέλο και εκτεταμένες τροποποιήσεις στο πλαίσιο.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα των 280 ίππων που συναντάται και στο Abarth 600e, διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης εμπρός, αντιστρεπτικές, νέα σκληρότερα σινεμπλόκ πίσω, αναβαθμισμένα φρένα και ελαστικά Michelin Pilot Sport EV.
Η επίσημη πρεμιέρα του ηλεκτρικού hot hatch έχει προγραμματιστεί για την έκθεση του Παρισιού, η οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 18 Οκτωβρίου.
