Ακόμη ένα πρώην στέλεχος της BMW πήγε στην Audi, με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της να βασίζονται σε 4 πλατφόρμες

Σχετικά άρθρα

Από σήμερα ο Markus Duesmann είναι και επίσημα ο νέος CEO της Audi, αντικαθιστώντας τον Bram Schot. Ο νέος CEO της Audi, ειδικός στην ανάπτυξη κινητήρων, είναι ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος που μετακινείται από την BMW προς την VW Group μετά την αποχώρηση του Herbert Diess το 2015 για να γίνει CEO στο VW Group.

Μαζί με τον Duesmann όμως, η Audi ανακοίνωσε πως ακόμη ένας πρώην στέλεχος της BMW, ο Henrik Wenders (στα αριστερά της φωτογραφίας) θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του για λογαριασμό της. Ο Wenders αναλαμβάνει από σήμερα την θέση του επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Audi, με τον Wenders να εργάστηκε στην BMW από το 2002 έως το 2016, σε διάφορες θέσεις. Τον Οκτώβριο του 2016 άφησε την BMW για την Byton.

Ο Sven Schuwirth (στα δεξιά της φωτογραφίας) που κατείχε μέχρι χθες την θέση του Wenders, γίνεται ο επικεφαλής του τμήματος “Digital Experience and Business”.

Η Audi θέλει μέχρι το 2025 να προσφέρει στην αγορά 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα με τα 20 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά, με τα μοντέλα να βασίζονται σε τέσσερις πλατφόρμες, Πάνω στην MLB evo πλατφόρμα κατασκευάζονται τα E-Tron και E-Tron Sportback, αλλά και τα A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7 και Q8,

Την J1 πλατφόρμα της Porsche Taycan θα χρησιμοποιεί το E-Tron GT, ενώ στην MEB πλατφόρμα θα βασιστούν τουλάχιστον 4 μοντέλα της, ανάμεσά τους το Q4 e-tron και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης. Τέλος η Audi μαζί με την Porsche αναπτύσσουν την PPE πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα βασίζονται SUV, Sportback, Avant και crossovers μοντέλα.

Την πενταετία 2020-2024 η Audi θα επενδύσει συνολικά 37 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, νέων τεχνολογιών, αλλά και την δημιουργία εγκαταστάσεων και την αγορά νέου εξοπλισμού.

Από τα 37 δισ. τα 12 θα επενδυθούν στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και στόχος της εταιρίας με σήμα τους τέσσερις κύκλους είναι έως το 2025, το 40% των ετήσιων πωλήσεών της να αφορά υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα είναι κατασκευασμένα πάνω στις PPE και MEB πλατφόρμες του VW Group.

Στις σχετικές ειδήσεις η Audi ανακοίνωσε πως δωρίζει πέντε εκατ. ευρώ σε ιατρικά και κοινωνικά ιδρύματα της Γερμανίας, ενώ θα παρέχει και ανθρωπιστική βοήθεια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στη προσπάθεια της να βοηθήσει και αυτή στα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα