Ο Clarkson θεωρεί ότι έχει την απάντηση στο να βγαίνουμε έξω και να είμαστε ασφαλείς εν μέσω κορωνοϊού

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη Δευτέρα (24/3), ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, στο διάγγελμα του ανακοίνωσε την γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέτρο που είχε ως αποτέλεσμα να περιοριστούν αρκετά οι μετακινήσεις στην Αγγλία.

Ο Jeremy Clarkson σχολίασε το παραπάνω στην εβδομαδιαία του στήλη στην εφημερίδα The Sun και το ύφος του για ακόμα μια φορά ήταν επικριτικό. Ο Clarkson αρκετές φορές είναι η φωνή της λογικής, άλλες φορές όμως, ακούγεται σαν ένας πικρόχολος γέρος που δεν μπορεί να συμβαδίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, και οι προσωπικές του προτιμήσεις θολώνουν την κρίση του. Αυτή είναι μία από εκείνες τις φορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Clarkson κοροϊδεύει τον Johnson για την επιβολή του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο και την δήλωση του ότι ο κόσμος να μείνει σπίτι αν η δουλειά του δεν είναι απολύτως απαραίτητη. Σκοπός, φυσικά, είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Ο Clarkson, όμως, υποστηρίζει αυτή η απόφαση είναι αντίθετη με την οικονομική ευημερία του πληθυσμού, επειδή είτε υπάρχει ο ιός, είτε όχι, οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στη δουλειά τους. Και για να πάνε στην εργασία τους, οι ίδιοι άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και αυτές είναι το τελευταίο μέρος στο οποίο πρέπει να βρίσκονται, καθώς η πολυκοσμία ευνοεί την εξάπλωση του ιού, κάτι που πρακτικά δεν έχει άδικο.

Χαρακτηριστικά έγραψε:

Αναρωτιέμαι τι πραγματικά νόμιζε ότι θα συνέβαινε. Ότι όλοι θα ξυπνούσαμε και σκεφτόμασταν: “Ναι μωρέ, η δουλειά μου δεν είναι καθόλου σημαντική. Τόσα χρόνια σπαταλάω πραγματικά τη ζωή μου, γι ‘αυτό θα μείνω στο κρεβάτι.

Έτσι, ο Clarkson προτείνει ένα εκπληκτικό -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, το οποίο είναι “ανθεκτικό στον ιό”, και αυτό είναι το προσωπικό αυτοκίνητο του καθενός. Συνεχίζοντας, γράφει ότι η οδήγηση προς και από την εργασία θα επιτρέψει στους ανθρώπους να συνεχίσουν να εργάζονται και ταυτόχρονα να προστατεύονται από τον ιό, τονίζοντας ότι δεν μπορείς να μολυνθείς όταν είσαι μόνος στο αυτοκίνητο σου και δεν μπορείς να μολύνεις κάποιον άλλον.

Και προτείνει:

Πρέπει να υπάρχει ελεύθερη στάθμευση παντού. Θα πρέπει να επιτρέπεται στα αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν τόσο τις λεωφορειολωρίδες, όσο και τους ποδηλατοδρόμους, ενώ όλες οι κάμερες κυκλοφορίας πρέπει να απενεργοποιηθούν. Ξέρω ότι αυτό είναι ενάντια σε ό,τι λένε οι οικολογικοί ότι είναι καλό για εμάς, αλλά τα λεωφορεία είναι εστίες μόλυνσης και πρέπει να τα σταματήσουν. Τα τρένα και το μετρό δεν είναι καλύτερα, επομένως απενεργοποιήστε και αυτά άμεσα.

Μέχρι σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο μετρά 25.150 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.789 θανάτους.

ΠηγήThe Sun

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...