Η Daimler πήρε δάνειο 12 δισ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Η Daimler ανακοίνωσε πως προχώρησε σε νέα μια νέα σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης ύψους 12 δισ. ευρώ, χρήματα που θα την βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Η είδηση είχε γίνει γνωστή από τη προηγούμενη εβδομάδα.

Η κίνηση αποτελεί μέρος μιας σειράς μέτρων για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της Mercedes-Benz κατά την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού. Η νέα πιστωτική διευκόλυνση προστίθεται στην υφιστάμενη πιστωτική γραμμή 11 δισ. ευρώ που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια με μια ομάδα τραπεζών που της προσφέρει χρηματοδότηση μέχρι το 2025.

Η νέα σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης συμφωνήθηκε την 1η Απριλίου 2020 με τις BNP, Banco Santander, Deutsche Bank και JP Morgan  με την Daimler να αναφέρει πως η νέα πίστωση αυξάνει περαιτέρω τα ταμειακά της αποθέματα, με την ρευστότητα της εταιρίας στα τέλη του 2019 να ήταν περίπου στα 24 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Daimler προχώρησε και σε έκδοση πενταετούς ευρωομολόγου ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...