Τον περασμένο Νοέμβριο η McLaren παρουσίασε το νέο της διθέσιο speedster μοντέλο, το οποίο γίνεται το έκτο μοντέλο της Ultimate Series της. Η Elva είναι το πρώτο μοντέλο της βρετανικής εταιρίας που δεν διαθέτει οροφή, ενώ συνάμα είναι και το ελαφρύτερο, ενώ σύμφωνα με την βρετανική εταιρία δημιουργήθηκε προκειμένου να τιμήσει τα αγωνιστικά M1A, M1B και M1C της δεκαετίας του 1960 που κατασκεύασε ο Bruce McLaren.

1

Η McLaren είχε ανακοινώσει τότε ότι η παραγωγή της Elva θα περιοριστεί σε 399 μονάδες, με την τιμή της να ξεκινά από τα £1.425.000 (€1.663.000) και οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου να ξεκινούν προς τα τέλη του 2020. Σήμερα, όμως, μαθαίνουμε ότι η παραγωγή θα μειωθεί κατά 150 μονάδες, ήτοι το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει σε μόλις 249 μονάδες.

2

Αυτή η απρόσμενη ανακοίνωση έγινε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της McLaren, Mike Flewitt, όπου σε πρόσφατη συνέντευξη του σε Αυστραλιανό μέσο δήλωσε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τους αγοραστές, τονίζοντας:

Τα σχόλια των πελατών μας είναι ότι πιστεύουν ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι πιο μοναδικό, γι’αυτό περιορίσαμε την παραγωγή στις 249 μονάδες.

3

Δεν θα μάθουμε ποτέ αν αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που η McLaren επέλεξε να περιορίσει την παραγωγή της Elva, ή αν δυσκολεύτηκε να βρει 399 πλούσιους συλλέκτες και να τους πείσει να την προσθέσουν στην συλλογή τους.