Τον περασμένο Φεβρουάριο, η Specialty Vehicle Engineering (SVE) ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους Αμερικάνους την βελτιωμένη Chevrolet Camaro 1.000 ίππων με μόλις 69.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 63.300 ευρώ.

Το Yenko/SC Stage 2 Camaro φορά τον LTI V8 κινητήρα που από τα 6,2-λίτρα, έχει υπερκυβιστεί στα 6,8 λίτρα και έχει αποκτήσει νέα “σπλάχνα” και κομπρέσορα. Η ιπποδύναμή του ανέρχεται στα 1.000 άλογα και στα 1.186 Nm ροπής, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχει νέα ανάρτηση, φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες μπροστά και 4πίστονες πίσω, μπλοκέ διαφορικό, ψυγείο λαδιού, μεγαλύτερα ψυγεία κινητήρα, ψυγείο κιβωτίου και ψυγείο διαφορικού.

Φορά ζάντες 20″ με ελαστικά Michelin PS4S, carbon καπό με εισαγωγή αέρα, νέα εξάτμιση και στο εσωτερικό συναντάμε μεταξύ άλλων σπορ καθίσματα, ειδικά σήματα, ταμπελκάκι με τον αύξων αριθμό, νέα πατάκια, κεντημένα προσκέφαλα και νέο μπρελόκ. Η παραγωγή του Yenko/SC Stage 1 Camaro θα περιοριστεί σε μόλις 25 μονάδες και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το αποκτήσουν και μέσω των επίσημων αντιπροσώπων της Chevrolet.